Karácsonyi ajándékötletek

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

A karácsonyi ünnepekre készülődve szeretnénk ajándékozási tippeket adni, szeretteink különböző kedvteléseire szabva.

Aladdin csodalámpája, valódi működő olajlámpás sárgarézbőlAladdin csodalámpája - Ha szeretne egy kis varázslatot

Nálunk még Aladdin csodalámpáját is megtalálja! Sárgarézből készült, dekoratív és valóban működő olajlámpás, melyet csak olajjal kell megtölteni és már világíthat is vele. Sajnos dzsinnt nem szállítunk vele, de ha Ön rendelkezik eggyel, akkor akár ebbe a lámpába is költoztetheti. :)

 

CopperGarden alembik vörösréz pálinkafőzőVörösréz pálinkafőzők minden méretben

2010 szeptembere óta lehet bizonyos feltételek betartásával otthon, engedélyek beszerzése nélkül is pálinkát főzni. Ugyan a szabályozás 2015-től némileg változik, azonban ezt követően is szabad lesz az otthoni pálinkafőzés. Az általunk forgalmazott német CopperGarden cég pálinkafőzői széles méret- és típusválasztékban állnak rendelkezésre, a megfelelő darab kiválasztásához szívesen állunk rendelkezésre akár telefonon (20/390-5475), akár bemutató termünkben. Ingyenes kiszállítás az ország területén belül bárhová!

 

 

CopperGarden Alquitara lepárló illóolajok kinyerérésre, borpárlat készítésére és pálinka főzéséreIllóolajok kinyerésére való lepárlók

Érdemtelenül keveset lehet az illóolaj lepárlásáról hallani. Illóolajok kinyerésére alkalmas, természetesen vörösréz lepárlóink egészen kicsi, 0,5 literes mérettől kaphatók. Értékelhető mennyiségű illóolajat a legtöbb illóolajat is tartalmazó növény esetében az 5 literes mérettől kapunk. Ingyenes kiszállítás az ország területén belül bárhová!

 

 

 

Pálinkafőzős palacktartó vörösrézbőlDekorációs pálinkafőző - Ilyen biztosan nincs még neki sem

Fényesre polírozott, dekorációnak használható, vörösréz pálinkafőző, vörösréz lapra szerelve. Hűtőspirálja üvegtartóként használható. Legfeljebb 3,5 cm átmérőjű palackot lehet a spirálba tenni (ez az öt centes "csavaros kifli" mérete). Nagyszerű ajándék minden pálinka mesternek és pálinkásüveg gyűjtőnek, ráadásul ha fel is tölti, akkor vészhelyzetben gyorssegélyként is használható. :)

 

 

Mini működő vörösréz pálinkafőzőVörösréz, alembik lepárló - A legolcsóbb működő lepárlónk

2 dl üstméretű vörösréz, alembik lepárló aprócska vörösréz pohárral, teamécses tartóval és teamécsessel fa lapra szerelve, a legapróbb részletekig gondosan kidolgozva. A lepárló fényesre van polírozva és hogy csillogását megtartsa, védőréteggel rendelkezik, melyet, ha használni szeretnénk, egyszerűen el lehet távolítani. Akár díszként is használhatjuk, de borpárlat készítésére is alkalmas, mely kiváló szórakozásként szolgál például baráti körben.

 

 

Alquitara lepárló állvánnyalAlquitara lepárló - Csodaszép és hasznos

A fél literes alquitara lepárló fa lapra szerelve és vörösréz pohárkával együtt kapható. A több száz literes alquitarák pontos mása, mely valóban működik, és például a vacsora attrakciójaként borpárlat készíthető vele. Ha az üstbe némi fűszert - például borókabogyót vagy gyümölcsöt - is tesz, még ízesíteni is tudja a párlatot. A lepárló felfűtéséhez a fondű edények melegítéséhez is használatos metakockát vagy spiritusz égőt javasoljuk kiegészítőként.

 

 

Égetett fahordó amerikai fehér tölgybőlTároló fahordó tölgyfából bor és pálinka részéreTölgyfa hordó - Hogy legyen miben tárolni és érlelni

Német kádárüzemben készült tölgyfa tároló hordó tartóval, dugóval és csappal együtt. A hordó vastag faanyagból készül és belső bevonattal rendelkezik, így nem párolog, nem szökik meg belőle az alkohol. Bármilyen alkoholféle tárolásához javasoljuk, gyönyörű kidolgozásuk miatt a kisebb darabok akár egy asztal díszeként is szolgálhatnak.
Érlelő hordóink Spanyolországból származnak és valódi amerikai fehér tölgyből készülnek. Természetesen tartóval, dugóval és egy fém csappal együtt szállítjuk ezeket az egész világon prémium minőségűnek számító fahordókat.

 

Füstölő és illóolaj párologtatóA füstölők, illóolajok és illatok szerelmeseinek

Ha szerettünk illóolajokat szeret elpárologtatni, füstölő kúpokat vagy tömjént égetne, esetleg csak egy teásbögrét szeretne felmelegíteni - ez a fantasztikus, láthatóan minden részletében kidolgozott, teljesen fémből készített illóolaj párologtató tűzhely a segítségére lesz. Döbbenetesen részletgazdag kidolgozás, részletekig átgondolt és nagyon masszív kivitel. Két színben kapható (fekete-fehér és antik vörösréz).

 

Illat virág - nagyszerű ajándék nőknekA szeretet soha el nem hervadó virágja

Ha hölgy ismerősének nem tudja, mit vegyen, van rá egy tippünk: íme a szeretet soha el nem hervadó virágja, mely finom illatokkal is kényezteti gazdáját. A kézzel készült filc tulipánt a képen látható módon, fa vázával és valódi illóolajokból készült illatkompozícióval együtt kínáljuk.

 

Logikai kirakós játék borosüveghezA logikai kihívások kedvelőinek

Kreatív "bor-kirakó", mely kitűnő születésnapi ajándékként, egy partin vagy egy kellemes vacsorán is. Csak az tudja meginni a palack tartalmát, akinek sikerül kinyitnia a trükkös zárat. Maximum 0,75 liter méretű boros palack tehető bele, mely nem része a csomagnak.

 

 

 

Krampampuli készítő készlet vörösrézbőlVörösréz edények - A kulináris élvezetek kedvelőinek

Ha valaki nem csak enni, hanem főzni is szeret, akkor ideje meglepni valamivel, aminek garantáltan örülni fog, például egy vörösréz edénnyel - ami ráadásul nem csak a profi chefek kedvence, hanem olcsóbb is, mint a jó minőségű fém lábasok. A különböző méretű vörösréz lábasokon kívül vörösréz serpenyők és valódi krampampuli készítő, sőt, még süvegcukor is kapható nálunk. Ha pedig a füstölt húsokat, füstölt halat vagy füstölt sajtot kedveli, akkor meleg ajánljuk a mobil húsfüstölőt, mellyel hideg és meleg füstölést is lehet végezni, így tökéletes választás például horgászoknak a frissen fogott halak füstöléséhez vagy füstölt kolbászok, sajtok és húsok elkészítéséhez is.

 

Szakkönyvek

Illóolaj lepárlás, pálinkafőzés, sajt készítés, aszalás, hús- vagy halfüstölés, hurka/kolbász/szalámi készítés? Nálunk mindehhez megtalálja a megfelelő szakkönyvet.

A fenti ajándéktárgyakon felül még számtalan más különlegesség található nálunk, érdemes az ajándék ötletek menüben szétnézni, illetve ha célirányosan, bizonyos érdeklődési kör szerint nézelődik, akkor az adott menüpontban (pl. gyümölcslé készítés, aszalás, dugózás, mérőeszközök, stb.). Üzletünket Budapesten, a XI. kerület Vahot u. 6 szám alatt találják meg, de természtesen telefonon (20/390-5475), e-mailben és webshopunkon keresztül is rendelhet tőlünk.

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: