Antizselésítő, pektinbontó szer (pektináz)

Pectin-EX pektinbontó 2-400 liter cefréhez
Pectin-EX pektin bontó 2-400 liter cefréhez
  • Pectin-EX pektinbontó 2-400 liter cefréhez
  • Arauner pektinbontó 16-33 liter cefréhez

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-7161
1 930 Ft
Szállítási súly: 
0.38 kg
Sajátosságok: 
10 gramm PECTIN-EX pektinbontó granulátum visszazárható üvegben 2-400 liter cefréhez. Felhasználás: 25 liter cefréhez először keverjen össze alaposan kb. 1,5 gramm PECTIN-EX-et 30 ml vízzel, majd ezt keverje alaposan a cefréhez. Gyümölcslénél a fele is elegendő.
Szállítási idő: 
Készleten

Túl sűrű a cefre, és nem erjed meg? Szeretné feltárni a cefrében lévő aromákat? A pektinbontóval lebonthatja a gyümölcsben lévő pektint, így hozzáférhetővé téve az élesztő előtt az összes ízt és tápanyagot, segítve a cukor alkohollá alakítását és az aromák felszabadulását. Jobb íz, magasabb alkohol tartalom!

A gyümölcs aprítása, darabolása után adjon a cefréhez az alábbiakban feltüntetett mennyiségben pektinbontót, valamint nagyon magas szárazanyag-tartalmú gyümölcsöknél vizet, és alaposan keverje össze. Az elért eredményben a felhasznált pektinbontó szer mennyiségén felül nagy szerepet játszik a hőmérséklet és a hatóidő is.

Hatóidő és hőmérséklet:

  • 10°C alatt szinte egyáltalán nincs pektin bontás
  • 15°C körül kb. 15-20 óra alatt végzi el a pektin bontást
  • 20°C körül kb. 10 óra alatt végzi el a pektin bontást
  • 25°C körül kb. 7-10 óra alatt végzi el a pektin bontást
  • 30°C körül kb. 5 óra alatt végzi el a pektin bontást
  • 40-50°C körül kb. 2-3 óra alatt végzi el a pektin bontást
  • 55°C felett az enzim tönkre megy, nincs pektin bontás

A pektinbontó enzim gondoskodik a pektin cefrében vagy gyümölcslében történő lebontásáról, így feltárva az élesztő előtt az összes tápanyagot, segítve a cukor alkohollá történő átalakítását. Túladagolás esetén sem okoz ízhibát vagy egyéb káros elváltozást.