Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)

Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)
Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)
  • Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)
  • Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú) oldalról
  • A 250 literes erjesztő tojás méretei

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
21070
129 000 Ft
Szállítási súly: 
20 kg
Szállítási idő: 
Készleten

Tojás alakú erjesztő tojás bor, must és sör erjesztéséhez.

A biodinamikus erjesztés követelményeinak megfelelő erjesztő tartály (aranymetszés arányú tojás forma mindenféle sarok és él nélkül).

A tojás formának köszönhetően az erjedés kíméletesebb (a levegővel érintkező felszín mérete kisebb, jobb az oxidáció elleni védelem), élelmiszerbarát anyaga miatt pedig jobban megőrzi az aromákat. Használható bor, must, sör, víz, olaj, gyümölcslé tárolásához, erjesztéséhez.

A belső felülete tükörsima, ezért tisztítása nagyon egyszerű és hatékony. Tapasztalatunk szerint anyagát nem fogja meg még a fekete ribizli sem.

A fedelén 38 mm-es lyuk található, melyet vakdugó fed el. Ez a lyuk szolgál a kotyogó behelyezésére.

A tartály két kivezető nyílással rendelkezik, az egyik az üledék szint felett van (pl. a tiszta gyümölcslé leeresztéséhez használható), a másik pedig a teljes kiürítéshez használható.

A tojásban történő erjesztés ötlete az antik korba vezethető vissza, akkoriban a bort tojás formájú amfórákban erjesztetették. Miután a borászatokban a tojás formájú beton erjesztőtartályokat sikerrel alkalmazták, a Speidel megalkotta élelmiszerbarát PE műanyagból az erjesztő tojást. Az erjesztő tojás hívei szerint az erjedés ebben spontánabban lezajlik és az elkészült borok, sörök íze is javul.

Anyaga: élelmiszerbarát PE műanyag

Az erjesztő tojást lábazattal és tetővel együtt szállítjuk (a csapok, a kerekes alátét és a kotyogó dugóval vásárolható tartozék).