Házi borászkodás

Házi borászkodás könyv
Házi borászkodás könyv

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
9789632866871
4 900 Ft
Szállítási súly: 
0.5 kg
Szállítási idő: 
Készleten

Érthető nyelvezeten íródott szakkönyv kezdő borászoknak

Aligha van olyan település hazánkban, ahol ne foglalkoznának házi fogyasztásra szánt borok készítésével. A szőlő-borosgazdának általában a saját bora ízlik a legjobban, melyhez lelkileg is kötődik.

Nekik szól Eperjesi Imre könyve, aki a szőlő és a bor iránti szeretetét szülővárosából, Gyöngyösről és a szülői házból hozta magával. Saját telepítésű, 50 éves szőlőskertjében több évtizedes egyetemi borászati oktatói tevékenysége során, majd nyugdíjas korában továbbra is szinte napi kapcsolatban van a szőlővel, pincéjében érlelt borával. A szőlő és a bor ugyanis állandó törődést, felügye- letet igényel, hogy ez a nemes nedű minél finomabb, élvezetesebb lehessen.

Tapasztalatait, borkészítési praktikáit, tudását, elhivatottságát, a szőlő és a bor iránti szeretetét adja át azoknak az olvasóknak, akik bort szeretnének előállítani saját vagy vásárolt szőlőből, mustból. Könyvében kiemelten ír a szőlőről is, abból a megfontolásból, hogy a jó bor alapja a jól megválasztott terület és az odaillő szőlőfajta, az időben végzett ápolási munkák, a helyesen megválasztott szüret időpontja. A cél az íz- és zamatanyagokban gazdag bor, amelynek szakszerű készítése, kezelése, érlelése révén asztalunkra kerülhet a legnemesebb alkoholos ital.

A könyv ehhez kíván szakszerű segítséget nyújtani jól érthető stílusban megfogalmazva, sok ábrával kiegészítve. A szerző lépésről lépésre vezeti az olvasót azon a szép, de gyakran nem is könnyű úton, aminek az eredménye a saját bor, amelyet családi körben, valamint barátaival együtt jóízűen fogyaszthat.

Kiadó: Mezőgazda Kiadó 
Terjedelem: 186 oldal
ISBN: 9789632866871
Kötés: keménytáblás, cérnafűzve 
Kiadás éve: 2013