pH indikátor papír

pH indikátor papír 1-14 pH, 5 méteres tekercs
pH indikátor papír 1-14 pH, 5 méteres tekercs
  • pH indikátor papír 1-14 pH, 5 méteres tekercs
  • pH indikátor papír, 2-7 pH, 100 darab

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-2401
2 850 Ft
Szállítási súly: 
0.07 kg
Szállítási idő: 
Készleten

A lehető legolcsóbb választás a pH érték meghatározásához a lakmusz - más néven indikátor- papír.

Univerzális pH indikátor papír műanyag adagolóban a pH méréséhez (tehát annak a megállapítására, hogy az adott folyadék savas, semleges vagy lúgos kémhatású).

Az eredmény leolvasása igen egyszerű, csupán a műanyag adagolón található színskálával kell összehasonlítani a folyadékba merített papír színét. A mérés során ne az egész cefrébe vagy más folyadékba merítse bele a letépett papírdarabot, hanem egy előzőleg kivett mintába. A pH papírt tilos szembe, szájba vagy testüregbe tenni, megnyalni vagy bőrre rányomni.

A gyümölcs cefrézésre történő előkészítése során fontos lépés a megfelelő savfok beállítása, mely pH 3,0-3,2 között az ideális. Általában nem elég savasak a gyümölcsök, ezért a szükséges mennyiséget tejsavval pótolják. Ezt érdemes már az aprítás során hozzáadni, így egyenletesen keveredik el a gyümölcsben. Magas savigényű gyümölcs az eper, a cseresznye és a körte. Az alacsony savtartalmú gyümölcsöket lehet magas savtartalmúval együtt, vegyes pálinkának elkészíteni, így nem kell savat adagolni (pl. cseresznye-meggy párosítás).

Egy másik lehetőség a gyümölcs sterilizálása és steril erjesztése (ilyenkor nem szükséges a savfok beállítása, melyre egyébként a fertőzések megelőzése miatt van szükség), ez azonban háztáji körülmények között nem oldható meg, csak ipari körülmények között lehetséges. Ha pontosabb és a gyümölcs színétől független mérési eredményt szeretne kapni, javasoljuk AD 11 és AD 12 típusú digitális pH mérőnket.

A pH indikátor papír két változatban kapható:

  • 5 méter hosszú tekercs, mely 1 és 14 pH között mér
  • 100 darab tesztcsík, mely 2 és 7 pH között mér, így lényegesen pontosabb eredményt lehet vele kapni