Cefre készítése

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

A jó pálinka alapja a gondos cefrézés. A cefre készítése:

Az érett, tiszta és hibátlan gyümölcsöt aprítás és amennyiben szükséges, magozás után pektin bontó szerrel (más néven pektináz) kezelhetjük, így feltárva a gyümölcscukrot és aromákat az élesztő előtt.

Ezt követi a cefre savfokának (pH érték) beállítása. A savfok méréséhez pontos digitális műszert vagy indikátor papírt is használhat. Általában a cefre pH-ja nem éri el az erjedéshez szükséges 3,2-3,4-es értéket, ezért savazni kell, mellyel megelőzhető a cefre megromlása.

A pálinkánál fajélesztővel célszerű irányt adni az erjedésnek. Ha a cefrézett gyümölcs nem volt teljesen egészséges, az élesztő bekeverésekor keverjen hozzá élesztőtápot is.

Habzásra hajlamos cefréknél érdemes már most hozzáadni a habzásgátlót is a cefréhez, mellyel elkerülhető a felhabzás, és így sokkal több cefre önthető a cefrézőhordóba, valamint a lepárlás során a pálinkafőző üstjébe is.

Az erjedés oxigéntől elzárt módon kell hogy lezajlódjon. Ennek érdekében fertőtlenített élelmiszerbarát cefrézőhordóban vagy nagy méretű tartályban erjesszen, a tartály tartalmát pedig kotyogóval zárja el az oxigéntől.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

Élesztőtáp, 10 gramm
A fajélesztő megfelelő szaporodása érdekében érdemes élesztőtápot adni a cefréhez, főként ha hibás gyümölcs is cefrézésre került.
290 Ft
Cseppentős kupak üvegből
Cseppentős kupak üvegből DIN18 méretű üvegekhez.
400 Ft
Fertőtlenítő szer eszközökhöz, 100 gramm (VWP)
Sörfőzőknek és cefre készítőknek javasolt szer, mellyel szagtalanul, gyorsan és hatékonyan lehet fertőtleníteni minden hordót és eszközt.
1 400 Ft
Gumidugó kotyogóhoz, 17 mm átmérő, SPEIDEL
Kúpos gumidugó a középen a Speidel kotyógóhoz megfelelő lyukkal.
1 400 Ft
Alcotec 48 turbó élesztő új csomagolás, még jobb alkohol kihozatal
Akár 21% alkoholtartalmú cefre, cukorcefréhez is használható. A legkedveltebb fajélesztőnk, élesztőtápot is tartalmaz. Amit ez a fajélesztő nem erjeszt meg, az nem erjeszthető.
1 600 Ft
Fajélesztő élő kultúra
Itthon másnál nem kapható, kiváló minőségű német Arauner-Kitzinger élő fajélesztők 50 liter cefréhez vagy musthoz, finom, ízletes és magas alkohol tartalmú pálinkák vagy édes borok készítéséhez.
1 600 Ft
Habzásgátló
Nagyon kiadós és hatékony habzásgátló, melyet ha a cefréhez adagol, akkor mind a cefrézés, mind a pálinkafőzés során meggátolja a habzást.
1 600 Ft
Szilikon tömítés a csavaros fedélben
A Speidel cefréző hordókhoz használható plusz zárókupak.
1 700 Ft
Fajélesztő Alcotec 24 turbó élesztő
Alkohol 24 óra alatt! Szinte hihetetlen: 24 óra alatt 25 liter, 14% alkoholt tartalmazó cefrét lehet készíteni ezzel a turbó élesztővel!
1 800 Ft
Whisky turbó élesztő gabonacefréhez
Gabonacefre erjesztéséhez javasolt turbó élesztő,mely tartalmazza az élesztőtápot és amiloglükozidázt is.
1 900 Ft
Borfokoló ECO (olcsó típus)
Tudni szeretné, mennyi a bor vagy cefre alkoholfoka? Használjon borfokolót!
2 000 Ft
Keményítő bontó amiláz enzim 150 liter cefréhez (GA 500, 30 ml)
Keményítő tartalalmú cefrék (gabona, burgonya) készítéséhez, sörfőzéshez és gabonatej otthoni készítéséhez ajánlott enzim, mely lebontja a keményítőt erjeszthető cukorrá.
2 100 Ft
Profi kotyogó cefréhez, Speidel
A cefréző hordók lezárásához ajánlott kotyogó, mely kiengedi a képződő gázokat és megakadályozza a külső levegő bejutását.
2 200 Ft
puriFERM XXL turbó élesztő
100 liter mennyiségű cukorcefréhez, professzionális felhasználók számára kifejlesztett élesztő.
2 300 Ft
Must tejsav
Cefre és más élelmiszerek savfokának beállítására használható tejsav.
2 600 Ft
Citromsav
Citromsav élelmiszerek savfok (pH fok) beállításához, vízlágyításoz, vízkőoldáshoz is. Pálinkafőzők tisztítására alkalmas, redukálja a vörösrezet.
2 990 Ft
Pectin-EX pektinbontó 2-400 liter cefréhez
Aromafeltáró és jobb kihozatalt biztosító pektináz enzim, melyet a profi pálinkafőzők is használnak. A pektinbontóval lebonthatja a gyümölcsben lévő pektint, hozzáférhetővé téve az ízeket és tápanyagokat.
3 200 Ft
pH indikátor papír 1-14 pH, 5 méteres tekercs
A lehető legolcsóbb választás a pH érték meghatározásához a lakmusz - más néven indikátor- papír.
3 200 Ft
Műanyag mérőhenger, 100 ml-es
Ha valamit pontosan kell adagolni vagy egy kész párlat alkoholfokát szeretné megmérni, nagy segítség egy pontos mérőhenger.
3 400 Ft
Mustfokoló
A mustfokolóval az erjedés előtt a bor és cefre cukorfokát tudja megállapítani és előre kiszámíthatja, várhatóan mennyi alkoholt kap az erjedés végére.
3 700 Ft

Oldalak

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: