Cataplana

Vörösréz cataplana
Vörösréz cataplana
  • Vörösréz cataplana
  • Cataplana belseje
  • Így készül a cataplana
  • Édesség a cataplanaval készítve

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-9851
29 000 Ft
Szállítási súly: 
2.9 kg
Sajátosságok: 
M méret 22 cm átmérővel.
Szállítási idő: 
Készleten

Belső védőréteggel ellátott cataplana vörösrézből.

Ez a kiváló főzőedény Portugáliából ered, ott, valamint a déli országokban hagyományosan ebben sütnek a sütőben, gáz lángon vagy a tábortűzön. Csodálatosan sok oldalú edény, melyet a modern konyhában is ki lehet használni.

A cataplanat eredetileg a vadászok, a lovasság és a portugál lovagok hordták magukkal. A két félgömböt egy bőr szíjjal összekötötték és az övükön szállították magukkal. Az anyagának köszönhetően könnyű volt és praktikus. Mindezek mellett a vörösréz az esetleges ütéseket és szúrásokat jól bírja (ráadásul ezeket az anyag károsodása nélkül bármikor ki is lehet egyenesíteni), és a vadászat, halászat során megszerzett húsokat vagy az összegyűjtött zöldségeket-gyümölcsöket akár szállítani is lehetett a cataplanaban. Ha pedig a két félgömböt összezárták, akár szállító eszközként is használhatták.

A cataplana még ma is ideális főzőeszköz, melyet akár szabad tűzön is használhat, vagy otthon, a konyhában is különleges finomságokat készíthet benne. Kérem, nézze meg az oldal alján látható filmet, melyben látható, milyen egyszerű a cataplana használata. Receptjeink között kedvcsinálónak néhány cataplana receptet is talál, sok sikert az elkészítésükhöz!

Kapható M (22 cm-es átmérő), L (31 cm-es átmérő) és XL (36 cm-es átmérő) méretben.