Krampampuli készítő szett vörösrézből

Krampampuli készítő szett vörösrézből
Krampampuli készítő szett vörösrézből
  • Krampampuli készítő szett vörösrézből
  • Krampampuli készítő szett vörösrézből
  • Krampampuli készítő szett vörösrézből

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-9271
72 500 Ft
Szállítási súly: 
7 kg
Szállítási idő: 
Készleten

Egy teljesen vörösrézből készült mestermű, mellyel valódi krampampuli készíthető! Természetesen használható forralt bor, puncs vagy leves készítéséhez is.

A krampampuli készítő szett részei:

  • 1 db 10 liter feletti űrtartalmú, gyönyörű vörösréz üst
  • 1 db vörösréz süvegcukor tartó
  • 1 db vörösréz 0,5 literes korsó
  • 1 db vörösréz kiszedő kanál
  • 1 db 250 grammos süvegcukor

A szetthez természetesen további korsókat és süvegcukrokat is lehet nálunk vásárolni.

A vörösrezet a savas anyagok megmarják, ezért savas ételek elkészítésére nem javasoljuk.

A krampampuli a bor és pálinka egyik kedvelt felhasználási módja. Tegyen apróra darabolt fügét, datolyát, mazsolát, malaga szőlőt, kandírozott citrusfélék héját (narancs, citrom, grapefruit), aszalt szilvát, tört diót, tört mogyorót és összetört szentjános kenyeret az üstbe (ez utóbbi összetevő csak az állagát sűríti, nem baj, ha kimarad). Természetesen ízlés szerint akár fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal és karamommal is fűszerezheti. A süvegcukor tartóra helyezzen rá legalább egy cukorsüveget, alaposan locsoljla le pálinkával (gyakorlatilag áztassa át vele, süvegcukronként kb. fél liter pálinkára van szükség), majd gyújtsa meg. A lángoló szesztől a cukor felolvad, karamellizálódik és a lábasba csepeg.

Öntse fel a már ízesített forralt borral, alaposan keverje össze és öntse poharakba az italt. Kitűnő elfoglaltság egy éjszakai kerti mulatsághoz vagy a téli disznóvágások idejére.

Tipikusan vörösréz edényben elkészített ételek: krampampuli, fondü, olasz polenta, galíciai polip egytál (pulpo gallego), francia boullabaise, borhab (zabaione), kuszkusz, crêpe suzette (palacsinta féleség), lekvár (például a szatmári szilvalekvár is vörösréz üstben készül), marcipán, csokoládé, pirított mandula, görög és török kávé, és még sok hasonló... A jégkérmet is könnyebb felverni benne, a cukor jobban karamellizálódik, a sörfőzők üstje pedig szintén vörösrézből készül.