Vörösréz üst

Vörösréz üst például lekvárfőzéshez
Vörösréz üst például lekvárfőzéshez
  • Vörösréz üst például lekvárfőzéshez
  • Lovagi éttermeknek is kiváló ez az üst
  • Boszorkány üst vörösrézből

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-9011
40 000 Ft
Szállítási súly: 
3 kg
Sajátosságok: 
Magasság: 19 cm, szélesség: 23 cm, felső átmérő: 18 cm Űrtartalom kb. 5,2 liter
Szállítási idő: 
Szállítás 1 héten belül

Masszív vörösréz üst - természetesen kézzel kovácsolva

Kézzel kovácsolt rusztikus vörösréz üstöt manapság sok hagyományos étel elkészítéséhez használunk. Az olasz polentát vagy a galíciai polip egytálat (pulpo gallego) például főként tiszta vörösréz edényben készítik. A fondük, a legtöbb egytál étel, az édességek vagy a manapság ismét divatos krampampuli szintén vörösrézben sikerül a legjobban.

Nem sznobizmus, hogy a profi szakácsok előszeretettel vörösréz edényeket használnak.

A sajt készítése során is nagyon fontos szerepet tölt be a vörösréz, ugyanis megakadályozza a utóerjedést és gyorsabb érést valamint teljesebb aromát biztosít. Ugyanez érvényes a sörfőzésre is, de akár próbáljon meg vörösréz edény nélkül készíteni pirított mandulát, olvasztott csokoládét vagy lekvárt, igencsak nehéz dolga lesz. A szatmári szilva lekvár is vörösréz üstben készül.

A modern vörösréz lábasokkal ellentétben, melyeknek teljesen lapos az aljuk, a gömbölyű aljú üstök nyílt tűzön vagy gázon történő főzésre is alkalmasak. Az eredeti forma alapján készített vörösréz üstünk éppen ezért a konyha stílusos berendezésének nem csak dekoratív, hanem funkcionális része is. A reneszánsz és középkori hangulatú konyhák, éttermek berendezéséhez ezek az üstök nélkülözhetetlen eszközök. Persze a boszorkányok és druidák is ilyen üstben főzik varázsszereiket.

Vörösréz üstjeink mindegyike kézi kovács munkával készül, és a felső része egy, az üsthöz szegecselt kovácsolt vas bilinccsel van megerősítve, melyhez egy kovácsolt vas fül tartozik. Ennek köszönhető, hogy ezek az üstök még a legnagyobb méret esetében is akár peremig megtölthetők, felakaszthatók és így használhatók. Az üstök alja kissé ellapított, hogy gázégő felett vagy szükség esetén egy megfelelően nagy elektromos főzőlapon is használni lehessen, valamint azért, hogy az asztalra letéve ne boruljon fel. Az üstök megfelelően nagy belterű fa tüzelésű kemencékben vagy kandallóba felakasztva is használhatók.

Ingyenes kiszállítás!