Vörösréz üst, cinezett

 Ünnepi nyitva tartás: boltunk április 18-tól és 23-ig (csütörtöktől keddig) nem lesz nyitva.
Webáruházunk természetesen a köztes időben is fogadja a megrendeléseket.
Vörösréz üst cinezett belső bevonattal - 3D kép, nyissa meg nagyban
Vörösréz üst cinezett belső bevonattal - 3D kép, nyissa meg nagyban
  • Vörösréz üst cinezett belső bevonattal - 3D kép, nyissa meg nagyban
  • Vörösréz üst belseje
  • Vörösréz üst cinezett belső bevonattal
Cikkszám:
E-9349
Szállítási súly: 
5 kg
Elérhetőség: 
Szállítás több mint 1 hét
80 000 Ft

Termékinformáció

Masszív vörösréz üst - természetesen kézzel kovácsolva.

Rusztikus vörösréz üstöt manapság sok hagyományos étel elkészítéséhez használnak. Az olasz polentát vagy a galíciai polip egytálat (pulpo gallego) például főként tiszta vörösréz edényben készítik. A fondük, a legtöbb egytál étel, az édességek vagy a manapság ismét divatos krampampuli szintén vörösrézben sikerül a legjobban. Nem sznobizmus, hogy a profi szakácsok előszeretettel vörösréz edényeket használnak.

A sajt készítése során is nagyon fontos szerepet tölt be a vörösréz, ugyanis megakadályozza a utóerjedést és gyorsabb érést valamint teljesebb aromát biztosít. Ugyanez érvényes a sörfőzésre is, de akár próbáljon meg  vörösréz edény nélkül készíteni pirított mandulát, olvasztott csokoládét vagy lekvárt, igencsak nehéz dolga lesz. A szatmári szilva lekvár is vörösréz üstben készül.

A modern vörösréz lábasokkal ellentétben, melyeknek teljesen lapos az aljuk, a gömbölyű aljú üstök nyílt tűzön vagy gázon történő főzésre is alkalmasak.   Az eredeti forma alapján készített vörösréz üstünk éppen ezért a konyha stílusos berendezésének nem csak dekoratív, hanem funkcionális része is. A reneszánsz és középkori hangulatú konyhák, éttermek berendezéséhez ezek az üstök nélkülözhetetlen eszközök. Persze a boszorkányok és druidák is ilyen üstben főzik varázsszereiket.

Vörösréz üstjeink mindegyike kézi kovács munkával készül, és a felső része egy, az üsthöz szegecselt kovácsolt vas bilinccsel van megerősítve, melyhez egy kovácsolt vas fül tartozik. Ennek köszönhető, hogy ezek az üstök még a legnagyobb méret esetében is akár peremig megtölthetők, felakaszthatók és így használhatók. Az üstök alja kissé ellapított, hogy gázégő felett vagy szükség esetén egy megfelelően nagy elektromos főzőlapon is használni lehessen, valamint azért, hogy az asztalra letéve ne boruljon fel. Az üstök megfelelően nagy belterű fa tüzelésű kemencékben vagy kandallóba felakasztva is használhatók.

Figyelem: ennek az üstnek a belseje az ipari felhasználásban engedélyezett cinezett bevonattal rendelkezik. Ennek köszönhetően akár sav tartalmú élelmiszereket (például forralt bort) is készíthet ebben az üstben.

Ingyenes kiszállítás!

Hasonló termékek

Asztali bogrács tartóval
Bográcsként és fondü edényként is használható vörösréz üst kovácsoltvas tartóval együtt.
Vörösréz cataplana
A cataplana egy különleges főzőeszköz, melyben sütni és párolni is lehet, valamint szinte bármilyen étel elkészíthető benne.
Süvegcukor
Főként krampampuli készítéséhez javasoljuk ezt a süvegcukrot.
Fondü edény spirituszégővel, készlet
Gyönyörű fondü edény vörösrézből, spiritusz égővel együtt. Próbálja ki a sajtfondün kívül a csokoládéfondüt is!
Fritőz edény betéttel
Fritőz edény kivehető betéttel együtt az olajban sült finomságok (sült krumpli, churro, rántott hús és hal, stb.) kedvelőinek.
Grill lap öntött vasból
Szabad tűzön, gázlapon és sütőben egyaránt használható öntöttvas grill lap 27x21 cm méretben.
Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

  • hétfő: 9-14
  • kedd: 9-19
  • szerda: 9-14
  • csütörtök: 9-14
  • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.