Gyümölcslé sterilizáló szett, SPEIDEL

Gyümölcslé sterilizáló szett, SPEIDEL
Gyümölcslé sterilizáló szett, SPEIDEL
Cikkszám:
sterilizaloszett65
Szállítási súly: 
10 kg
Sajátosságok: 
Szett 65 literes nemesacél úszófedeles tartállyal (a szett tartalmát a részletes termékleírásban találja).
Elérhetőség: 
Készleten
95 200 Ft

Termékinformáció

Gyümölcslé sterilizálása és tárolása?

A német Speidel szettel ez egyszerű feladat!

Szettünkkel frissen préselt gyümölcslevek hősterilizálását és tárolását lehet elvégezni. A tartályban a sterilizálás után a megromlás veszélye nélkül tárolható a fertőtlenített gyümölcslé, illetve át is fejthető például steril palackokba vagy nap mint nap fogyaszthatunk belőle a megromlás veszélye nélkül.

Kisüzemi gyümölcsfeldolgozás megfizethető áron

A hőkezeléssel történő tartósítás lényege, hogy a tartósítandó élelmiszerrel olyan mennyiségű hőt közlünk, melynek eredményeként a romlást okozó mikroorganizmusok elpusztulnak, illetve káros tevékenységüket már nem képesek kifejteni. Ehhez azonban az utófertőzés kizárására, légmentesen zárható csomagoló edényzetre és megfelelő tárolási körülményekre van szükség. Mindezt biztosítja a SPEIDEL gyümölcslé sterilizáló szett.

Úszófedeles nemesacél tartály

Édes must és gyümölcslevek konzerváló szer nélküli tárolására valamint sterilizálására alkalmas. A SPEIDEL gyümölcslé tartályban akár hónapokig tárolható úgy a gyümölcslé, hogy naponta csapol belőle, mégsem erjed meg vagy válik keserűvé. Tárolhat benne akár erjedt mustot vagy bort is. A tartály nem csak teletöltve használható. Az úszófedélnek köszönhetően ugyanis a tartály belső mérete a benne lévő folyadék mennyiségéhez igazodik: a fedél mindig a folyadék tetején úszik, ezért automatikusan lesüllyed, ha csapol a tartályból és nem enged teret a levegőnek. A sterilizálást (tehát amikor a merülőforralóval felmelegíti a folyadékot) akár csak 50%-ig feltöltött tartály esetén is el lehet végezni, a tárolás során pedig bármilyen kevés folyadék is lehet benne. A hosszú időn történő át tároláshoz szükséges tömítésért a legfinomabb, orvosi tisztaságú olaj felel, ez a paraffin olaj garantálja az oxigéntől történő teljes elzárást. Ennek köszönhetően marad hónapokig friss a gyümölcslé. Már a rómaik is olajat használtak a bor levegőtől történő elzárására, így növelve meg eltarthatóságát.

A saját készítésű gyümölcslevek kedvelői számára a SPEIDEL hősterilizáló szett jelentős könnyebbséget jelent: a frissen préselt gyümölcslevet a speciális és nagy teljesítményű SPEIDEL merülőforralóval közvetlenül, a később tároláshoz is használható tartályban lehet 85°-90°C-ra melegíteni. Nem szükséges palackokba tölteni a kész, sterilizált terméket, de természetesen amennyiben szeretné, lehetőség van rá. Ez a tartály nemesacélból készül, mely élelmiszerbarát anyag és egyáltalán nem engedi át a levegőt, így az aroma anyagok sem szabadulnak ki, sőt, a gyümölcssav sem marja meg. A nemesacél ízbeli változást nem okoz a benne tárolt élelmiszerben. Kívülről és belülről egyaránt egyszerűen tisztítható, tükörsima felületű tartály. Az illesztési pontok a tartósság érdekében forrasztottak, nem pedig csavarozottak. Made in Germany.

Merülőforraló

Mindhárom tartályba beletehető, természetesen minél nagyobb tartályban használjuk, annál több időre van szükség a felmelegítéshez. Azt, hogy ez a merülőforraló mennyi idő alatt melegít fel adott mennyiségű vizet, a következők alapján tudja kiszámítani: (víz mennyisége literben * 4,2)/3,2. A kapott eredmény a víz egy fokkal történő felmelegítésének időtartama, másodpercben kifejezve. (Q=c*m*dT és t=W/P összefüggések alapján)

A merülőforralóhoz tartozékként egy külön üveg hőmérőt adunk, mellyel időről időre meg lehet mérni a folyadék hőmérsékletét. A merülőforraló méretei: 75 cm magas, 40 cm széles, teljesítménye 3200 Watt.

A szett tartalma:

 • 1x nemesacél tartály, V2A (régebbi megnevezése szerint 1.4301 vagy X5CrNi18-10) nemesacélból, 1,7 mm falvastagsággal
 • 1x kifolyócső csatlakozó csonk, R 3/4" méretű, a tartály aljának szintje alatt elhelyezve, így szinte minden csepp gyümölcslé kifolyik rajta keresztül
 • 1x műanyag (PE) csap, 3/4" méretű
 • 1x nemesacél úszófedél gömb formájú gombbal
 • 1x nemesacél fedél gömb formájú gombbal
 • 1x 1 liter vazelin olaj (65 literes tartálynál kb. 0,5 liter, 110 literesnél kb. 0,7 liter, 170 literesnél kb. 1 liter vazelin olajra van szükség feltöltésenként az úszófedél alá a légmentesség biztosításához)
 • 1x merülőforraló, 3200 Watt teljesítmény
 • 1x üveg hőmérő

Kizárólag előre utalást követően tudjuk a terméket kiszállítani (az adott termék 300 cm csomagkörméret (2a+2b+c) feletti méretű, a terméket nem a GLS futrászolgálattal, hanem szállítmányozó céggel szállíttatjuk ki, így azonban sajnos csak előre fizetésre van lehetőség, utánvétes fizetésre nincs), személyes átvétel esetén természetesen készpénzes fizetés is lehetséges.

Videó

Hasonló termékek

Cefréző, tároló és szállító tartály, SPEIDEL
Ez a nagyüzemi, ipari felhasználásra is javasolt cefréző tartály élelmiszerbarát és UV álló PE anyagból készül.
Speidel gyümölcsdaráló munka közben
Megbízható, hatékony és könnyen kezelhető német Speidel gyümölcsdaráló azoknak, akik igazán gyorsan akarnak végezni a darálással.
Hidraulikus prés (90 literes)
Speidel hidraulikus prések mindenféle gyümölcs hatékony, gyors és egyszerű préseléséhez. Kis- és nagyüzemi célra javasoljuk. A préseléshez áramra és emberi izomerőre nem lesz szüksége.
Speidel nemesacél nyomásálló hordó
Cider, habzóbor, bor, must és szóda készítéséhez, sör tárolásához javasolt Speidel nemesacél nyomásálló hordó.
Nemesacél úszófedeles tartály
Német Speidel úszófedeles tartály 1,7 mm falvastagsággal must és gyümölcslé konzerváló szer nélküli tárolására. Merülőforraló segítségével gyümölcslé sterilizálására is használható.
Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

 • hétfő: 9-14
 • kedd: 9-19
 • szerda: 9-14
 • csütörtök: 9-14
 • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.

Aroma, esszencia címkék