Gyümölcslé sterilizáló szett, SPEIDEL

Gyümölcslé sterilizáló szett, SPEIDEL
Gyümölcslé sterilizáló szett, SPEIDEL

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
sterilizaloszett65
95 200 Ft
Szállítási súly: 
10 kg
Sajátosságok: 
Szett 65 literes nemesacél úszófedeles tartállyal (a szett tartalmát a részletes termékleírásban találja).
Szállítási idő: 
Készleten

Gyümölcslé sterilizálása és tárolása?

A német Speidel szettel ez egyszerű feladat!

Szettünkkel frissen préselt gyümölcslevek hősterilizálását és tárolását lehet elvégezni. A tartályban a sterilizálás után a megromlás veszélye nélkül tárolható a fertőtlenített gyümölcslé, illetve át is fejthető például steril palackokba vagy nap mint nap fogyaszthatunk belőle a megromlás veszélye nélkül.

Kisüzemi gyümölcsfeldolgozás megfizethető áron

A hőkezeléssel történő tartósítás lényege, hogy a tartósítandó élelmiszerrel olyan mennyiségű hőt közlünk, melynek eredményeként a romlást okozó mikroorganizmusok elpusztulnak, illetve káros tevékenységüket már nem képesek kifejteni. Ehhez azonban az utófertőzés kizárására, légmentesen zárható csomagoló edényzetre és megfelelő tárolási körülményekre van szükség. Mindezt biztosítja a SPEIDEL gyümölcslé sterilizáló szett.

Úszófedeles nemesacél tartály

Édes must és gyümölcslevek konzerváló szer nélküli tárolására valamint sterilizálására alkalmas. A SPEIDEL gyümölcslé tartályban akár hónapokig tárolható úgy a gyümölcslé, hogy naponta csapol belőle, mégsem erjed meg vagy válik keserűvé. Tárolhat benne akár erjedt mustot vagy bort is. A tartály nem csak teletöltve használható. Az úszófedélnek köszönhetően ugyanis a tartály belső mérete a benne lévő folyadék mennyiségéhez igazodik: a fedél mindig a folyadék tetején úszik, ezért automatikusan lesüllyed, ha csapol a tartályból és nem enged teret a levegőnek. A sterilizálást (tehát amikor a merülőforralóval felmelegíti a folyadékot) akár csak 50%-ig feltöltött tartály esetén is el lehet végezni, a tárolás során pedig bármilyen kevés folyadék is lehet benne. A hosszú időn történő át tároláshoz szükséges tömítésért a legfinomabb, orvosi tisztaságú olaj felel, ez a paraffin olaj garantálja az oxigéntől történő teljes elzárást. Ennek köszönhetően marad hónapokig friss a gyümölcslé. Már a rómaik is olajat használtak a bor levegőtől történő elzárására, így növelve meg eltarthatóságát.

A saját készítésű gyümölcslevek kedvelői számára a SPEIDEL hősterilizáló szett jelentős könnyebbséget jelent: a frissen préselt gyümölcslevet a speciális és nagy teljesítményű SPEIDEL merülőforralóval közvetlenül, a később tároláshoz is használható tartályban lehet 85°-90°C-ra melegíteni. Nem szükséges palackokba tölteni a kész, sterilizált terméket, de természetesen amennyiben szeretné, lehetőség van rá. Ez a tartály nemesacélból készül, mely élelmiszerbarát anyag és egyáltalán nem engedi át a levegőt, így az aroma anyagok sem szabadulnak ki, sőt, a gyümölcssav sem marja meg. A nemesacél ízbeli változást nem okoz a benne tárolt élelmiszerben. Kívülről és belülről egyaránt egyszerűen tisztítható, tükörsima felületű tartály. Az illesztési pontok a tartósság érdekében forrasztottak, nem pedig csavarozottak. Made in Germany.

Merülőforraló

Mindhárom tartályba beletehető, természetesen minél nagyobb tartályban használjuk, annál több időre van szükség a felmelegítéshez. Azt, hogy ez a merülőforraló mennyi idő alatt melegít fel adott mennyiségű vizet, a következők alapján tudja kiszámítani: (víz mennyisége literben * 4,2)/3,2. A kapott eredmény a víz egy fokkal történő felmelegítésének időtartama, másodpercben kifejezve. (Q=c*m*dT és t=W/P összefüggések alapján)

A merülőforralóhoz tartozékként egy külön üveg hőmérőt adunk, mellyel időről időre meg lehet mérni a folyadék hőmérsékletét. A merülőforraló méretei: 75 cm magas, 40 cm széles, teljesítménye 3200 Watt.

A szett tartalma:

  • 1x nemesacél tartály, V2A (régebbi megnevezése szerint 1.4301 vagy X5CrNi18-10) nemesacélból, 1,7 mm falvastagsággal
  • 1x kifolyócső csatlakozó csonk, R 3/4" méretű, a tartály aljának szintje alatt elhelyezve, így szinte minden csepp gyümölcslé kifolyik rajta keresztül
  • 1x műanyag (PE) csap, 3/4" méretű
  • 1x nemesacél úszófedél gömb formájú gombbal
  • 1x nemesacél fedél gömb formájú gombbal
  • 1x 1 liter vazelin olaj (65 literes tartálynál kb. 0,5 liter, 110 literesnél kb. 0,7 liter, 170 literesnél kb. 1 liter vazelin olajra van szükség feltöltésenként az úszófedél alá a légmentesség biztosításához)
  • 1x merülőforraló, 3200 Watt teljesítmény
  • 1x üveg hőmérő

Kizárólag előre utalást követően tudjuk a terméket kiszállítani (az adott termék 300 cm csomagkörméret (2a+2b+c) feletti méretű, a terméket nem a GLS futrászolgálattal, hanem szállítmányozó céggel szállíttatjuk ki, így azonban sajnos csak előre fizetésre van lehetőség, utánvétes fizetésre nincs), személyes átvétel esetén természetesen készpénzes fizetés is lehetséges.

Videó

Hasonló termékek