Nemesacél úszófedeles tartály tároláshoz és sterilizáláshoz, SPEIDEL

Nemesacél úszófedeles tartály
Nemesacél úszófedeles tartály

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
47050
75 900 Ft
Szállítási súly: 
8 kg
Sajátosságok: 
35 cm átmérő, 76,5 cm magasság
Szállítási idő: 
Készleten

Nemesacél úszófedeles tartály tároláshoz és sterilizáláshoz, SPEIDEL

Must és gyümölcslé konzerváló szer nélküli tárolására. Merülőforraló segítségével gyümölcslé sterilizálására is használható.

A SPEIDEL úszófedeles tartályban akár hónapokig tárolható úgy a gyümölcslé, hogy naponta csapol belőle, mégsem erjed meg vagy válik keserűvé. Tárolhat benne akár erjedt mustot vagy bort is.

A tartály nem csak teletöltve használható, az úszófedélnek köszönhetően ugyanis a tartály belső mérete a benne lévő folyadék mennyiségéhez igazodik: a fedél mindig a folyadék tetején úszik, ezért automatikusan lesüllyed, ha csapol a tartályból és nem enged teret a levegőnek.

A sterilizálást (tehát amikor a merülőforralóval felmelegíti a folyadékot) akár csak 50%-ig feltöltött tartály esetén is el lehet végezni, a tárolás során pedig bármilyen kevés folyadék is lehet benne.

A tároláshoz szükséges légmentességet a legfinomabb, orvosi tisztaságú paraffin olaj garantálja. Ennek köszönhetően marad hónapokig friss a gyümölcslé. Már a rómaik is olajat használtak a bor levegőtől történő elzárására, így növelve meg eltarthatóságát.

Ez a tartály nemesacélból készül, mely élelmiszerbarát anyag és egyáltalán nem engedi át a levegőt, így az aroma anyagok sem szabadulnak ki, sőt, a gyümölcssav sem marja meg. A nemesacél ízbeli változást nem okoz a benne tárolt élelmiszerben. Kívülről és belülről egyaránt egyszerűen tisztítható, tükörsima felületű a tartály. Az illesztési pontok a tartósság érdekében forrasztottak, nem pedig csavarozottak. Made in Germany.

Részei:

  • 1x nemesacél tartály, V2A nemesacélból (régebbi megnevezése szerint 1.4301 vagy X5CrNi18-10) 1,7 mm falvastagsággal
  • 1x kifolyócső csatlakozó csonk, R 3/4" méretű, a tartály aljának szintje alatt elhelyezve, így szinte minden csepp gyümölcslé kifolyik rajta keresztül
  • 1x műanyag (PE) csap, 3/4" méretű
  • 1x nemesacél úszófedél gömb formájú gombbal
  • 1x nemesacél porvédő fedél gömb formájú gombbal
  • 1x 1 liter vazelin olaj (65 literes tartálynál kb. 0,5 liter, 110 literesnél kb. 0,7 liter, 170 literesnél kb. 1 liter vazelin olajra van szükség feltöltésenként az úszófedél alá a légmentesség biztosításához)

Ingyenes kiszállítás Magyarország területén belül. Kizárólag előre utalást követően tudjuk a terméket kiszállítani (az adott termék 300 cm csomagkörméret (2a+2b+c) feletti méretű, a terméket nem a GLS futrászolgálattal, hanem szállítmányozó céggel szállíttatjuk ki, így azonban sajnos csak előre fizetésre van lehetőség, utánvétes fizetésre nincs), személyes átvétel esetén természetesen készpénzes fizetés is lehetséges.

Videó

Hasonló termékek