Nemesacél úszófedeles tartály tároláshoz és sterilizáláshoz, SPEIDEL

Nemzeti ünnep és szabadság miatt üzletünk augusztus 20 és 24 között zárva lesz.
Előre is köszönjük megértésüket.
Nemesacél úszófedeles tartály
Nemesacél úszófedeles tartály

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
47050
75 900 Ft
Szállítási súly: 
8 kg
Sajátosságok: 
35 cm átmérő, 76,5 cm magasság
Szállítási idő: 
Készleten

Nemesacél úszófedeles tartály tároláshoz és sterilizáláshoz, SPEIDEL

Must és gyümölcslé konzerváló szer nélküli tárolására. Merülőforraló segítségével gyümölcslé sterilizálására is használható.

A SPEIDEL úszófedeles tartályban akár hónapokig tárolható úgy a gyümölcslé, hogy naponta csapol belőle, mégsem erjed meg vagy válik keserűvé. Tárolhat benne akár erjedt mustot vagy bort is.

A tartály nem csak teletöltve használható, az úszófedélnek köszönhetően ugyanis a tartály belső mérete a benne lévő folyadék mennyiségéhez igazodik: a fedél mindig a folyadék tetején úszik, ezért automatikusan lesüllyed, ha csapol a tartályból és nem enged teret a levegőnek.

A sterilizálást (tehát amikor a merülőforralóval felmelegíti a folyadékot) akár csak 50%-ig feltöltött tartály esetén is el lehet végezni, a tárolás során pedig bármilyen kevés folyadék is lehet benne.

A tároláshoz szükséges légmentességet a legfinomabb, orvosi tisztaságú paraffin olaj garantálja. Ennek köszönhetően marad hónapokig friss a gyümölcslé. Már a rómaik is olajat használtak a bor levegőtől történő elzárására, így növelve meg eltarthatóságát.

Ez a tartály nemesacélból készül, mely élelmiszerbarát anyag és egyáltalán nem engedi át a levegőt, így az aroma anyagok sem szabadulnak ki, sőt, a gyümölcssav sem marja meg. A nemesacél ízbeli változást nem okoz a benne tárolt élelmiszerben. Kívülről és belülről egyaránt egyszerűen tisztítható, tükörsima felületű a tartály. Az illesztési pontok a tartósság érdekében forrasztottak, nem pedig csavarozottak. Made in Germany.

Részei:

  • 1x nemesacél tartály, V2A nemesacélból (régebbi megnevezése szerint 1.4301 vagy X5CrNi18-10) 1,7 mm falvastagsággal
  • 1x kifolyócső csatlakozó csonk, R 3/4" méretű, a tartály aljának szintje alatt elhelyezve, így szinte minden csepp gyümölcslé kifolyik rajta keresztül
  • 1x műanyag (PE) csap, 3/4" méretű
  • 1x nemesacél úszófedél gömb formájú gombbal
  • 1x nemesacél porvédő fedél gömb formájú gombbal
  • 1x 1 liter vazelin olaj (65 literes tartálynál kb. 0,5 liter, 110 literesnél kb. 0,7 liter, 170 literesnél kb. 1 liter vazelin olajra van szükség feltöltésenként az úszófedél alá a légmentesség biztosításához)

Ingyenes kiszállítás Magyarország területén belül. Kizárólag előre utalást követően tudjuk a terméket kiszállítani (az adott termék 300 cm csomagkörméret (2a+2b+c) feletti méretű, a terméket nem a GLS futrászolgálattal, hanem szállítmányozó céggel szállíttatjuk ki, így azonban sajnos csak előre fizetésre van lehetőség, utánvétes fizetésre nincs), személyes átvétel esetén természetesen készpénzes fizetés is lehetséges.

Videó