Vazelin olaj, orvosi tisztaságú, 1 liter (paraffin olaj)

Vazelin olaj, orvosi tisztaságú, 1 liter (paraffin olaj)
Vazelin olaj, orvosi tisztaságú, 1 liter (paraffin olaj)

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
A-0706
2 500 Ft
Szállítási súly: 
1.1 kg
Szállítási idő: 
Készleten

Orvosi tisztaságú vazelin olaj / paraffin olaj

Színtelen, szagtalan, íztelen és teljesen tiszta.

Úszófedeles tartályokhoz javasoljuk használatát, a folyadékok (például must, bor, gyümölcslé) tárolása során a vazelin olaj biztosítja a tartály teljes légmentességét és ezzel a folyadék hosszú eltarthatóságát.

Egyéb felhasználási területek:

  • Chesebrough először égési sérülések kezelésére ajánlotta a vazelint, de bebizonyosodott, hogy az nem segíti a bőr regenerálódását, és nem is szívódik fel a sebben. Hatása abban rejlik, hogy légmentesen lezárja a sérülést, így a baktériumok nem tudnak bekerülni a sebbe, ezáltal a fertőzések elkerülhetők. Egy másik hatása, hogy meggátolja a bőr nedvességének elpárolgását, így a seb nem szárad ki.
  • Miután széles körben alkalmazták égési sérülések gyógyításaként, számos más betegség kezelésére is elkezdték használni, például száraz bőr, megfázás, orrvérzés, lábgomba ellen. Állatgyógyászati célokra is felhasználták, például élősködők elpusztítására, vagy a teknőspáncélon megjelenő gombák ellen.
  • A gyógyászatban ma is használják a végbél és vastagbél műszeres (endoszkópos) vizsgálata során az eszközök síkosítására.
  • A második világháborúban a katonák fényvédő krémként alkalmazták, ugyanis a napból érkező ultraibolya sugárzás ellen majdnem tökéletes védettséget biztosít.
  • Napjainkban leggyakrabban kozmetikumokban fordul elő. Bár olcsóbb mint a glicerin, a drágább bőrápoló készítményekben nem alkalmazzák, mert a bőrnek zsíros fényt és tapintást kölcsönöz.
  • Mivel meggátolja a víz felszívódását, valamint színtelen, szagtalan és íztelen anyag, ezért vágódeszkák és más, fából készült konyhai eszközök kezelésére szokták alkalmazni. Az így kezelt felületbe nem szívódnak bele a különféle vegyületek, valamint a tisztításuk is egyszerűbb. Néha a tepsik, serpenyők felületének síkossá tételére is alkalmazzák, de általában inkább növényi olajokat használnak erre a célra.
  • Az élelmiszeriparban az élelmiszereket készítő gépsorok kenésére, alkatrészek síkossá tételére, sütőformák kikenésére, valamint az élelmiszerek felületének fényessé tételére (pékáruk, édességek, gyümölcsök esetén) alkalmazzák E905b néven. Napi maximum beviteli mennyiségek nincs meghatározva, ugyanakkor nagy mennyiségben hashajtóként viselkedhet.
  • Az iparban használatával módosítható más kőolajszármazékok (pl ásványi olaj), vagy viaszok (pl. paraffin) fizikai tulajdonságai, például a keménység, vagy az olvadáspont.
  • Szexuális síkosítóként is alkalmazható, de óvszerrel együtt használata nem ajánlott, ugyanis elgyengítheti, vagy kilyukaszthatja azt, mert reakcióba léphet a latex anyaggal, így nagy mértékben megnövelheti a testnedvek átjutásának kockázatát.
  • A fejtetű írtásánál is bevált szer, ugyanis a hajra kenve a tetű légzőnyílásait eltömíti és így egyszerűen elpusztítja a már kikelt fejtetűket.

Hasonló termékek