5 ok, ami miatt az otthoni pálinkafőzés büszkén vállalható

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Vannak, akik szerint az otthoni pálinkafőzés ciki. Mert fúj, alkohol. Mert a cefre büdös (gondolom életükben nem láttak még cefrét). Mert csak és egyébként is, XY-nak sincs olyanja. Ez a cikk nekik szól.

Alembik - kisüsti - pálinkafőző#1. Minőség, ami utolérhetetlen.

Az otthoni pálinkafőzők döntő többsége azért kezd bele a pálinkafőzésbe, mert nem talál a boltok polcain megfelelő minőségű pálinkát. Kóstolj meg te is egy szeretettel és odafigyeléssel elkészített pálinkát (ha még nincs ilyen a környezetedben, akkor látogass el hozzánk - 1119, Bp. Vahot u. 6 - , a mi boltunkban mindig van egy kis kiváló házi főzet), és rájössz, hogy létezik olyan minőség, ami illatos, szobahőmérsékleten gyümölcsös ízű és nem kell utána kísérő italt küldeni, hogy lenyomja az utópárlatos ízét.

#2. Teremtő művészet.

Pálinkát főzni egy varázslat. Aki már próbálta, az tudja, hogy az érett gyümölcs átalakítása cefrévé, alszesszé majd pálinkává egy testet-lelket megérintő, megmozgató folyamat, talán legjobban egy szobrász munkájához tudnám hasonlítani.

#3. Megváltoztatja a dologkhoz való hozzáállást.

Amikor egy elhagyott gyümölcsösről az jut eszedbe, hogy meg kellene venni, egy kicsit még kemény barackról pedig az, hogy ez ugyan befőzni elmegy, de a PÁLINKÁHOZ MÉG NEM ELÉG JÓ... Először csak a kertben lévő fákat kezded el jobban gondozni, de ha már ott vagy, a sövényt is lenyírod és nem csak annyit locsolsz, hogy ne égjen ki a fű.

#4. Közösséget teremt.

A megszerzett tudás és tapasztalatok megosztása a kollégákkal segítő közösséget teremt. Hozzánk is napjában többször térnek (tértek) be csak néhány szó erejéig, megvitatni a hogyan továbbot, elmesélni a csalódásokat (mondjuk a sárgadinnyét, aminek a permetezése ugyan már az egészségügyi várakozási időn túl volt, az élesztőt viszont így is megölte a vegyszer) vagy hozni egy kis mintát a kiválóan sikerült legutóbbi főzetből.

#5. Értéket közvetít.

A házi pálinkafőzés egyet jelent a minőség iránti elkötelezettséggel. A jó nem elég, a saját elvárás egyre magasabb. Mutassátok meg az ismerősöknek, rokonoknak, hogyan válik műremekké a kezetek alatt a gyümölcs!

Ha te is szeretnénk közénk tartozni, szeretettel várunk nálunk!

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: