Mit kezdjen az almával?

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Gyümölcs daráló, hidraulikus prés, gyümölcslé sterilizáló raktárról!Szeretnénk az almatermelők számára néhány javaslatot, ötletet adni arra vonatkozóan, miként tudják feldolgozni a jelenleg csak igen alacsony átadási áron eladható almát, körtét. Feldolgozott állapotban a gyümölcs eltarthatóvá válik, magasabb áron értékesíthető.

Raktárról tudjuk Önöket gyümölcs darálóval, hidraulikus préssel és gyümölcslé sterilizálóval kiszolgálni, így ha el tud érte jönni, még ma, ha kiszállítást kér, akkor a következő munkanapon már használhatja is a gépeket! Magyarországon belül ingyenes kiszállítás!

  1. Gyümölcslé. A gyümölcslé készítéséhez a megmosott gyümölcsből a hibás részeket ki kell vágni, majd darálni, préselni és sterilizálni. A kész gyümölcslevet üvegekbe vagy bag-in-boxba is töltheti. Könnyen értékesíthető termék a helyi piacokon.
  2. Gyümölcsbor (almabor, körtebor, stb.).
  3. Cider. Nagyon divatos termék, melyet friss almalé nyomásálló tartályban történő irányított erjesztésével lehet elkészíteni.
  4. Aszalt alma chips és egyéb aszalt gyümölcsök, zöldségek ("vegeta"). Közkedvelt termék igen magas eladási árral. A megmosott, csumázott, szeletelt almát helyezze aszalóba. A szelet vastagságától, az aszalási hőmérséklettől és a levegő páratartalmától függően akár néhány óra alatt elkészül egy adag. Semmilyen tartósítószerre vagy cukorra nincs szükség.
  5. Pálinka. Saját fogyasztásra a törvényben meghatározott feltételekkel engedély- és adómentesen főzhető a pálinka.

Ne hagyják a fákon és a földön megrohadni az egész éves munkájuk eredményét!

 

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: