Svéd technika az alkohol készítéséhez

Másként is ízesíthető az alkohol?

Így készül az alkohol otthonMindenkinek vannak jól bevált likőr receptjei, és ki ne próbált volna már ágyas párlatot készíteni? De vajon mit tehetünk, ha valami másra szomjazunk?

Svédországban 30 éve ugyanezt a kérdést tette fel magának néhány fiatal, majd megalapították a "Prestige" márkát. Számtalan találmány - például az első turbó élesztő kifejlesztése - származik tőlük, valamint az alkoholkészítéshez használatos aromák terén is egy új, prémium minőséget alkottak.

A Prestige aromák használata egyszerű, csupán semleges ízű alkoholhoz (például vodkához) kell keverni, összerázni és már fogyasztható is. Szinte bármelyik, boltban kapható rövid italhoz van Prestige aroma, mellyel az eredetihez megszólalásig hasonló ital készíthető. A Prestige kínálatban a következők szerepelnek:

  • brandy / borpárlat (ambrózia francia brandy, calvados, grappa, Marty Romin (Rémy Martin), XO)
  • gin (black elephant gin (Bombay gin), london gin (Beefeater gin))
  • gyümölcs párlat / likőr (kivi, sárgabarack brandy, sliwovits (Sligovica), triple sec)
  • likőr (amaretto mandulalikőr, blue curacao, campari, ír kávélikőr, ír krémlikőr (Baileys), jakt (Jäger), toffee)
  • ouzo / ánizs (abszint, black sambuca, ouzo)
  • rum (baccara rum (Bacardi), jamaika rum fehér színű, jamaika rum sötét színű, kókusz rum (Malibu rum), kubai rum)
  • tequila (golden tequila anjeo, white tequila)
  • whisky (ambrózia sinle malt skót whisky, baltimore (Ballantine's whisky), canadian whisky, ír whisky, malt blended scotch whisky, bourbon whisky)

Tegyen Ön is egy próbát, tetszeni fog az eredmény!

Tags: