Kézi malom gabonafélék lisztté őrléséhez és pelyhesítéséhez, Zassenhaus
34 000 Ft |
34 000 Ft |
49 000 Ft |
Biztosan ismered azt a nagyon finom fajta, fekete színű cigánymeggyet: fantasztikus íze és illata van, savazni se kell, ráadásul rendesen hoz is. Szinte kínálkozik cefre alapanyagnak, igaz? Csak ne lenne olyan apró szemű...
Idén elő se vedd azt a borzasztó, kézi magkinyomó rettenetet, amitől vízhólyagos lett a kezed, mert nem lesz rá szükséged.
Fogd a tiszta gyümölcsöt, öntsd egy nagy kádba és nyomd szét a szemeket. Ezt kis mennyiségnél akár kézzel is lehet csinálni, nagyobb mennyiségnél pedig érdemes széttaposni. Éppen csak annyira kell megdolgozni, hogy minden szemen szétrepedjen a viaszos héj. Nem kell félni, a magok nem fognak eltörni akkor sem, ha táncolsz rajtuk. :)
És most jöjjön a titkos módszer: adj hozzá pektin bontó szert. Ha jó fajtát használsz, pár óra alatt szó szerint lebomlik a gyümölcshús a magról - nincs is más dolgod vele, csak a pálinkafőzéshez a cefre alját, ahová a magok leülnek, már ne merd át az üstbe. Mi is ezt a módszert követjük, így a pálinkában csak annyi finom mag íz lesz, amennyire mindenképpen szükség is van.
Ha pedig nem szeretnél maggal együtt erjeszteni, akkor a pektin bontó hozzáadása után pár órával át is tudod szűrni a cefrét. Természetesen ezzel a módszerrel más gyümölcsöket - például a szinte magozhatatlan mirabellát vagy a nem magvaválló gyümölcsök bármelyikét is könnyen, erőfeszítés nélkül kimagozhatod.
Pektin bontó szerből mi a német Schliessmann "Pectin-Ex" pektin bontó szerét használjuk, véleményünk szerint a leghatásosabb a kapható szerek közül.
Ha a cseresznye- és meggypálinka készítés minden lépése érdekel, ajánljuk részletes cikkünket is figyelmedbe.
Végre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)
19 900 Ft |
11 400 Ft |
Mindenkinek vannak jól bevált likőr receptjei, és ki ne próbált volna már ágyas párlatot készíteni? De vajon mit tehetünk, ha valami másra szomjazunk?
Svédországban 30 éve ugyanezt a kérdést tette fel magának néhány fiatal, majd megalapították a "Prestige" márkát. Számtalan találmány - például az első turbó élesztő kifejlesztése - származik tőlük, valamint az alkoholkészítéshez használatos aromák terén is egy új, prémium minőséget alkottak.
A Prestige aromák használata egyszerű, csupán semleges ízű alkoholhoz (például vodkához) kell keverni, összerázni és már fogyasztható is. Szinte bármelyik, boltban kapható rövid italhoz van Prestige aroma, mellyel az eredetihez megszólalásig hasonló ital készíthető. A Prestige kínálatban a következők szerepelnek:
Tegyen Ön is egy próbát, tetszeni fog az eredmény!
Vicces, hasznos és kiváló ajándék még azoknak is, akiknek szinte mindenük megvan. Ötletes benzinkút, melyből alkoholt és más italokat is lehet csapolni. Ha szeretnél jó hangulatot teremteni, ezzel a vicces adagolóval ezt egyszerűen megteheted. Egyszerűen töltsd fel a tartályt valamilyen itallal (gyerekzsúrokon szörppel, felnőtt bulikon töménnyel), legyél te a kutas és töltsd meg a poharakat. A pisztolyos töltés annyira egyedi és különleges dolog, hogy biztos lehetsz benne, mindenki ki akarja majd próbálni.
Ha valamilyen különleges de mégis olcsó ajándékot keresel, ennek örülni fogsz. Egyszerűen használható, az asztal lapjára rögzíthető ötletes adagoló, mely nagy segítség lesz koktélok készítésénél is. Különböző méretű palackokkal (0,7 és 1 liter között) használható.
Csak pálinkával, whiskyvel vagy más töménnyel használható. Alumínium vázas szerkezet, mely könnyen tisztítható.
Elsőre valóban elég merészen hangzik, ráadásul hosszan el lehetne vitatkozni a gyümölcsök és zöldségek csoportosításán (erre majd máskor kitérek, főképp a házi pálinkafőzés szabályozása felől nézve érdekes ez a kérdés), de tény, hogy lehetséges sütőtökből pálinkát készíteni.
Mivel kutyából nem lesz szalonna, a sütőtökből pedig nem válik mondjuk cseresznye, csak az kezdjen bele a sütőtök cefrézésébe, aki szereti a sütőtök ízét, a pálinkájának is jellegzetes sütőtök íze lesz.
A cefrézéshez a tiszta, érett, magozott tököt aprítsd fel, és mivel magas a keményítő tartalma, ha van rá lehetőséged, egy kissé süsd meg. A hő hatására a keményítő lebomlik, cukorrá alakul, melyet az élesztő már könnyen alkohollá alakít. Ha sütésre nincs lehetőséged, keményítőbontó enzimmel is elvégeztetheted ezt a munkát.