Régi hordó kiégetése

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Égetett fahordó szettA használt fahordók nagyon régi helyreállítási módszere a kiégetés.

A hordót először belülről borpárlattal kissé megnedvesítik, majd a nagy méretű hordók esetében a hordón lévő ajtóval (ezt német nyelvterületen türli-nek nevezik, a tömítésére használt hordótömítés nálunk is kapható) a légbevezetést annyira lecsökkentik, hogy a hordó se felrobbanni, se kialudni ne tudjon.

Mivel a borpárlat gyulladási pontja sokkal alacsonyabb, mint a fáé, megfelelő adagolás esetében a fa nem perzselődik meg, a hő hatására azonban a baktériumok, penészgombák és egyéb kórokozók elpusztulnak.

Ezt a módszert már alig használják.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák