Pálinkafőzőink gyártása

 

Személyes átvétel jelenleg szerdánként, 9:00 és 13:00 között lehetséges (XI., Bocskai út 77-79, B2/240).

Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, személyes találkozó helyett telefonon (06 20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Minőségi garancia
Sok hasonló, dél-európai szuvenír üzletben kínált lepárlóval ellentétben a mi készülékeink valóban úgy készülnek, hogy azokkal minőségi pálinka és egyéb párlat legyen készíthető vagy illóolajat lehessen vele kinyerni. Ezért aztán a mi lepárlóink anyagminősége jobb, a falvastagsága az aljánál és az oldalfalaknál pedig lényegesen vastagabb. Így aztán az anyag elöregedése nélkül lehet hosszú évtizedeken át gyakorolni a lepárlás tudományát. Egy vékony vagy kevésbé jó minőségű vörösréz lemez akár 2-3 lepárlás után eltörhet vagy akár át is éghet.

Kettős ellenőrzés
Kiszállítás előtt minden egyes lepárlót duplán ellenőrzünk. Először a kovács által, másodjára pedig általunk. Ez biztosítja, hogy Ön a lepárlóját hiba nélkül kapja meg és generációkon át tudja használni. Amennyiben mégis valaha kifogása lenne, elegendő egy e-mail vagy telefon, és gyorsan találunk egy Ön számára egyszerű megoldást.

Raktár & szállítás
A kisebb lepárlók és pálinkafőzők (kb. 50 literes méretig) normál esetben elegendő mennyiségben vannak raktáron. Kivételes esetben valamint nagyobb darabszámok esetében előfordulhat, hogy várni kell a készülékre. Közvetlenül a rendelés beérkezését követően - amennyiben a házhoz szállítást választotta - az Ön által rendelt lepárlót vagy pálinkafőzőt jól kipárnázva becsomagoljuk, majd átadjuk a csomagot a szállítást végző cégnek. Fizetni ráér akár utánvéttel is. A készülékek természetesen személyesen is átvehetők bemutatótermünkben. Amennyiben a készüléken a szállítás során mégis keletkezett horpadás, akkor azt óvatosan egy gumikalapáccsal vagy egy csavarhúzó nyelével Ön is ki tudja egyenesíteni.

Extrák & különleges méretek
A nagyobb lepárlókat és pálinkafőzőket valamint az egyedi gyártású tartozékokat, mint például a rektifikáló lencsét csak előleg beérkezését követően kezdjük el legyártani. Kérjük, legyenek megértéssel, a szezonban (júliustól decemberig) ezeknek az egyedi gyártású daraboknak a szállítási határideje akár 8-10 hét is lehet. Próbáljuk a szállítási határidőt minél jobban lecsökkenteni – ezért kovácsműhelyünk sokszor még éjszaka is dolgozik. Kívánságra a lepárlókat és pálinkafőzőket szinte bármilyen méretben el tudjuk készíteni – akár ipari, 750 liter/óra kapacitással is, és egyedi kialakítás is kérhető.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák