Almapálinka ribizlivel (ribizlis ágyas likőr almapálinkából) - igazi női ital

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

A fűszerezése miatt egy igazi női ital, ribizlis ágyas likőr is készíthető az almapálinkából.

Ribizli és almapálinka: női likőr! Egyszerű és olcsó, otthon elkészíthető!Hozzávalók:

  • 400 gramm piros ribizli
  • 600 gramm fekete ribilzi
  • 1 kg cukor (ha van rá lehetőséged, inkább barna cukrot használj)
  • 2 rúd fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 2 liter finom almapálinka (körtepálinkát is használhatsz, de almapálinkával finomabb)

Recept:

Mosd meg és csepegtetsd le a ribizlit, majd óvatosan itasd le róla a vízcseppeket egy papírtörlővel. Öntsd bele a cukorral együtt egy legalább 4 liter űrtartalmú széles szájú palackba és egy éjszakán át hagyd, hogy levet eresszen. Másnap dobd bele a fűszereket, öntsd bele a pálinkát, zárd le a palackot és alaposan rázd össze. Meleg helyen legalább 3-4 hónapon át érleld, közben gyakran rázd össze.

Az érlelés befejeztével egy sűrű szűrőn szűrd át, ehhez a lépéshez a perlon szűrőt javasoljuk. A ribizlit passzírozd át, hogy a gyümölcshús belekererüljön az italba, a magokat viszont ki tudd dobni.

Elméletileg fél évig eltartható ez az ital, a gyakorlatban azonban sokkal gyorsabban fogy el, mint ahogyan elkészül.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák