Bodza ágyas bodzavirágból és bodzabogyóból

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Bodza ágyas recept bodzavirágból és bodzabogyóból

BodzabogyóSzedj le 5-6 nagy bodzavirágot, aprítsd össze és 150 ml 96%-os alkohollal leöntve érleld egy edényben 14 napon át. Ezt követően szűrd át perlon szűrőn (ez mosható, elég egyszer megvenni), és jól lezárva érleld tovább a bodzabogyók megéréséig.

Amikor megérett a bodza, 500 gramm érett bodzabogyót szedj le, mosd meg, szár nélkül törd össze és némi vízzel együtt tedd fel főni. Tehetsz bele egy fél vaníliarudat is. A még meleg főzetet a perlon szűrőn át csepegtesd ki. A szűrőt néha nyomd meg kézzel is.

Öntsd össze az érlelt virágokat a bodzabogyókból készült folyadékkal, majd tiszta vízzel higítsd iható (40% körüli) töménységűre.

A recept nagy hibája, hogy évente csak egyszer van alkalom elkészíteni, ezért érdemes megfelelően nagy mennyiséget készítened belőle.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák