Bodza ágyas bodzavirágból és bodzabogyóból

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Bodza ágyas recept bodzavirágból és bodzabogyóból

BodzabogyóSzedj le 5-6 nagy bodzavirágot, aprítsd össze és 150 ml 96%-os alkohollal leöntve érleld egy edényben 14 napon át. Ezt követően szűrd át perlon szűrőn (ez mosható, elég egyszer megvenni), és jól lezárva érleld tovább a bodzabogyók megéréséig.

Amikor megérett a bodza, 500 gramm érett bodzabogyót szedj le, mosd meg, szár nélkül törd össze és némi vízzel együtt tedd fel főni. Tehetsz bele egy fél vaníliarudat is. A még meleg főzetet a perlon szűrőn át csepegtesd ki. A szűrőt néha nyomd meg kézzel is.

Öntsd össze az érlelt virágokat a bodzabogyókból készült folyadékkal, majd tiszta vízzel higítsd iható (40% körüli) töménységűre.

A recept nagy hibája, hogy évente csak egyszer van alkalom elkészíteni, ezért érdemes megfelelően nagy mennyiséget készítened belőle.

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: