Bodzavirágos pálinka

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

BodzavirágEgyszerűen elkészíthető bodzavirágos pálinka. Egy nap alatt kész a bodza pálinka!

Hozzávalók:

  • 35 db bodzavirág
  • 3 liter víz
  • 50 gr citromsav
  • 3 üveg (0,75 liter) pálinka (például az alma pálinkával nagyon finom)
  • ízlés szerint kevés (üvegenként kb. egy evőkanál) cukor (elhagyható)

Recept:

Tiszta, jó levegőjű helyről teljes virágzás idején szedj le 35 bodzavirágot. Lehetőleg szép, napos időben és melegben végezd ezt a munkát, ekkor tartalmazza a legtöbb aromát a virág. Rázogasd le róla az esetleg rajta maradt bogarakat, de semmiképpen ne mosd le, mert azzal az íze is elvész.

A vizet, a citromsavat és a virágokat tedd egy napra zárható tetejű edénybe, majd szűrd le. Öntsd a bodzavirágos vizet a pálinkához és a cukorhoz, majd keverd alaposan össze. Akár azonnal is fogyasztható.

Ha átlátszó üvegekbe öntöd, akkor látható marad a szép sárgás szín, mely elárulja, hogy nem közönséges itallal lesz dolga a kóstolónak. Nagyjából egy évig eltartható ha hűvös helyen tárolod. Gondolj rá, hogy ezt az italt évente csak egyszer, a bodzavirágzás időszakában készítheted el, tehát már időben gondoskodj megfelelő mennyiségű pálinkáról és üres üvegről.

Valódi bodzavirág pálinkát is készíthetsz természetesen, ehhez rengeteg, a száráról leszedett, minél kisebbre aprított bodzavirágra, különleges fajélesztőre, pektinázra és annyi vízre van szükséged, hogy ellepje az aprított virágokat. Rendkívül alacsony kihozatallal és fantasztikus ízzel számolhatsz.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák