Bodzavirágos pálinka

BodzavirágEgyszerűen elkészíthető bodzavirágos pálinka. Egy nap alatt kész a bodza pálinka!

Hozzávalók:

  • 35 db bodzavirág
  • 3 liter víz
  • 50 gr citromsav
  • 3 üveg (0,75 liter) pálinka (például az alma pálinkával nagyon finom)
  • ízlés szerint kevés (üvegenként kb. egy evőkanál) cukor (elhagyható)

Recept:

Tiszta, jó levegőjű helyről teljes virágzás idején szedj le 35 bodzavirágot. Lehetőleg szép, napos időben és melegben végezd ezt a munkát, ekkor tartalmazza a legtöbb aromát a virág. Rázogasd le róla az esetleg rajta maradt bogarakat, de semmiképpen ne mosd le, mert azzal az íze is elvész.

A vizet, a citromsavat és a virágokat tedd egy napra zárható tetejű edénybe, majd szűrd le. Öntsd a bodzavirágos vizet a pálinkához és a cukorhoz, majd keverd alaposan össze. Akár azonnal is fogyasztható.

Ha átlátszó üvegekbe öntöd, akkor látható marad a szép sárgás szín, mely elárulja, hogy nem közönséges itallal lesz dolga a kóstolónak. Nagyjából egy évig eltartható ha hűvös helyen tárolod. Gondolj rá, hogy ezt az italt évente csak egyszer, a bodzavirágzás időszakában készítheted el, tehát már időben gondoskodj megfelelő mennyiségű pálinkáról és üres üvegről.

Valódi bodzavirág pálinkát is készíthetsz természetesen, ehhez rengeteg, a száráról leszedett, minél kisebbre aprított bodzavirágra, különleges fajélesztőre, pektinázra és annyi vízre van szükséged, hogy ellepje az aprított virágokat. Rendkívül alacsony kihozatallal és fantasztikus ízzel számolhatsz.