Cataplana I.

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes méretű hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymanyomón átnyomva
  • 75 gramm füstölt, fokhagymás kolbász
  • 75 gramm füstölt sonka kis darabokra vágva (valódi füstölt sonkát vegyünk, a gyorsérlelésű sonka ebben az esetben is rossz választás)
  • őrölt csili (tabascot vagy igazi magyar erős paprikát is használhatunk)
  • 1 kg vénusz kagyló
  • másfél evőkanál őrölt koriander

Recept:

Öntsön a cataplanaba olajat, forrósítsa fel és közvetlenül utána tegye bele a hagymát és a fokhagymát is. Puhára, de nem barnára kell párolni. A kolbászt, a sonkát és a csilit is keverje hozzá majd zárja rá a tetejét. Egyenletes melegen párolja 15 percig, közben többször is rázogassa meg. A megtisztított kagylókat a korienderrel és a sóval együtt tegye bele a cataplanaba, majd további 5-6 percig párolja lezárt tetővel, időnként megrázva. A kagylók kinyílása után az ételt a cataplanaban tálalható.
A legjobb íze akkor lesz az ételnek, ha szabad tűzön készíti.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák