Cataplana II.

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 3 kg fekete kagyló megmosva és megtisztítva
  • 2 piros színű paprika csíkokra vágva
  • 2 chili csíkokra vágva
  • 2 közepes méretű hagyma apróra vágva
  • 2 sárgarépa
  • 6 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymanyomón átnyomva
  • 200 gramm füstölt kolbász felkarikázva
  • 600 gramm marhahús vékony csíkokra vágva
  • 2 doboz szeletelt paradicsom
  • 4 paradicsom (hámozva, kockákra vágva)
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 dl vörösbor

Recept:

Öntsön a cataplanaba olajat vagy zsírt, forrósítsa fel és közvetlenül utána tegye bele a kolbászkarikákat. Ha megsült, vegye ki belőle és helyezze bele a húst, majd pirítsa meg benne. Ezt követően tegye bele a piros színű paprikát, a hagymát és a sárgarépát, párolja át, majd helyezze bele a chilit, a paradicsomot, a sót és a megsült kolbászt, valamint a fűszernövényeket is. Alacsony hőmérsékleten, lefedve 30 percig párolja. A keletkező levet öntse át egy lábosba, tegye bele a vörösbort és főzze meg benne a kagylót (kb. 5 perc alatt fő meg). Tegye rá az elkészült étel tetejére a kagylókat, szórja meg a fokhagymával, majd pár percig melegítse át az egészet. Fehér kenyérrel fogyassza és javasoljuk, hogy a cataplanaban tálalja.
A legjobb íze akkor lesz az ételnek, ha szabad tűzön készíti el.

Hasonló termékek