Epres pálinka (eperlikőr készítése pálinkából)

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Finom eperlikőrt is készíthetsz otthon! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept.

Eper - frissen, aszalva, pálinkának, likőrnek, mindenhogy kiváló választás!Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 1,2 kg cukor
  • 8 dl víz
  • 1,2 l citromlé
  • 1,4 liter pálinka

Recept:

Az alaposan megmosott eprek szárát vedd le és törd össze a gyümölcsöt. A cukrot keverd a vízbe, forrald alaposan össze majd enged kihűlni. Keverd hozzá az eperpürét és a pálinkát.

Tárold palackokba töltve, hűvös helyen, de a legjobb, ha minél előbb elfogyasztod.

Ha fagyasztóba teszed, hosszú ideig eláll, ebben az esetben azonban ne üveg palackot használj (szétrobban a fagyasztóban).

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: