Epres pálinka (eperlikőr készítése pálinkából)

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Finom eperlikőrt is készíthetsz otthon! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept.

Eper - frissen, aszalva, pálinkának, likőrnek, mindenhogy kiváló választás!Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 1,2 kg cukor
  • 8 dl víz
  • 1,2 l citromlé
  • 1,4 liter pálinka

Recept:

Az alaposan megmosott eprek szárát vedd le és törd össze a gyümölcsöt. A cukrot keverd a vízbe, forrald alaposan össze majd enged kihűlni. Keverd hozzá az eperpürét és a pálinkát.

Tárold palackokba töltve, hűvös helyen, de a legjobb, ha minél előbb elfogyasztod.

Ha fagyasztóba teszed, hosszú ideig eláll, ebben az esetben azonban ne üveg palackot használj (szétrobban a fagyasztóban).

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák