Epres pálinka (eperlikőr készítése pálinkából)

Nemzeti ünnep és szabadság miatt üzletünk augusztus 20 és 24 között zárva lesz.
Előre is köszönjük megértésüket.

Finom eperlikőrt is készíthetsz otthon! Egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept.

Eper - frissen, aszalva, pálinkának, likőrnek, mindenhogy kiváló választás!Hozzávalók:

  • 3 kg eper
  • 1,2 kg cukor
  • 8 dl víz
  • 1,2 l citromlé
  • 1,4 liter pálinka

Recept:

Az alaposan megmosott eprek szárát vedd le és törd össze a gyümölcsöt. A cukrot keverd a vízbe, forrald alaposan össze majd enged kihűlni. Keverd hozzá az eperpürét és a pálinkát.

Tárold palackokba töltve, hűvös helyen, de a legjobb, ha minél előbb elfogyasztod.

Ha fagyasztóba teszed, hosszú ideig eláll, ebben az esetben azonban ne üveg palackot használj (szétrobban a fagyasztóban).