Fenyőpálinka (stájer specialitás)

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. A raktárainkat feltöltöttük, készlethiányra nálunk átmenetileg sem kell számítani.

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Eredeti osztrák (stájer) fenyőpálinka recept csak ínyenceknek.

Fenyőtoboz-pálinka otthonHozzávalók:

  • 2 liter (alma)pálinka
  • 6 cirbolyafenyő toboz
  • 110 gramm cukor

Recept:

A cirbolyafenyő akár 40 méter magasra is megnővő, fényes tűlevelű és sűrű koronájú fajta. Tobozai felfelé állnak, fiatalon ibolyaszínűek, később pedig vörösesbarnák, 8-12 cm méretűek. Tobozait júliusban gyűjtsd be, amikor még puha és piros színű.

Mosd meg a tobozokat, és egy megfelelően nagy uborkás üvegbe darabold bele. Öntsd rá a cukrot és a pálinkát, zárd le a fedelével, és kb. 5 héten át meleg helyen érleld. Szűrd át egy perlon szűrőn és töltsd palackokba.

Ha nem szereted a gyantás ízt, akkor hideg helyen érleld, ugyanis a meleg hatására oldódik ki a gyanta a tobozokból.

Használhatsz kandis vagy barna cukrot is, a cukor mennyisége ízlés kérdése.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák