Gyümölcstorony desszert

Dekoratív és finom sütemény gyümölcsökből.

Desszert is készíthető aszalógéppel - gyümölcstorony ananásszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg ananász
  • 4 mandarin
  • 3 kiwi
  • 2 császárkörte
  • 250 ml vörösbor
  • 150 gramm barnacukor és porcukor

Tisztítsd meg az ananászt és a kiwit, majd vágd vékony szeletekre. Hámozd meg a mandarint és minden gerezdet vágj hosszában ketté. Tedd az aszaló tálcájára az előkészített gyümölcsöket és szórd meg porcukorral. Gazdaságos programon kb. tíz óra hosszan szárítsd.

A körtéket hámozd meg és vágj belőle 1 cm átmérőjű golyókat. Öntsd egy edénybe a bort és a barnacukrot és készíts belőle szirupot. Add hozzá a körte-golyókat és hagyd kihűlni, ügyelve arra, hogy a szirup a körtét minden részén érje.

Most már nincs más tennivalód, mint az elkészült hozzávalókból összeépíteni a tornyot egy fapálca segítségével. Alapját az ananász szeletei adják, a tetejére pedig az ízesített körte golyócskák kerülnek. Természetesen ha a vörösbor helyett alkoholmentes folyadékot - például gyümölcslevet - használ, gyerekek is fogyaszthatják ezt a finom desszertet.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec aszalógépek gyártójának (http://essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon, bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.