Krampampuli

Méltatlanul hanyagolt, valódi bulizós ital a krampampuli. Receptünk alapján te is elkészítheted!

Krampampuli készítő szett - Pálinkaüst WebshopHozzávalók:

  • krampamuli készítő szett
  • pálinka (lehet frissen készült is, a kissé még karcos pálinka nagyszerű erre a célra is)
  • bőséges mennyiségű fehérborba áztatott aszalt gyümölcs
  • kandírozott narancshéj
  • süvegcukor
  • fűszerek (fahéj, szegfűszeg, csillagánizs)

Recept:

A fazékba tedd bele az áztatott aszalt gyümölcsöket, a fűszereket és a kandírozott narancshéjat, majd öntsd rá a fehérbort.

A süvegcukortartóra tegyél legalább egy süvegcukrot, alaposan locsold le pálinkával. Gyakorlatilag át kell áztatni az alkohollal, süvegcukronként kb. fél liter pálinkára van szükség.

Óvatosan gyújtsd meg cukrot. A lángoló szesztől a cukor felolvad és az edénybe csepeg.

Miután lecsepegett, alaposan keverd össze a krampampulit és szedd poharakba.

Tipp: A krampampuli készítő szett lábosában akár karamellás madártejet vagy más, egyébként leégésre hajlamos ételt is készíthetsz. Nem véletlen, hogy még a híres szatmári szilvalekvárt is vörösréz üstben készítik.