Mentolos szájvíz

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású mentolos szájvizet is készíthetsz otthon!

Mentolos szájvíz otthon, saját lepárlású mentábólHozzávalók:

Recept:

Egyszerűen keverd össze az illóolajat az alkohollal, add hozzá a vizet, majd keverd újra alaposan össze.

Tudnivalók a menta illóolajáról:

A mentaolajat a legjobb, ha gőzdesztillációval nyered ki, melyhez az illóolajak kinyerésére is alkalmas alquitara vagy kolonnás alembik lepárlót javasoljuk.

A mentából vagy a virágzó csúcs és a levelek, vagy a teljes növény használható fel. A betakarítása júliusban zajlik. Ha van rá lehetőséged, akkor a lepárlás előtt a leveleket szárítsd meg, ugyanis így növelhető a kihozatala.

A lepárlás alapanyagaként a klasszikus kerti mentát, a borsmentát, valamint a japán mentát is használhatod. Ez utóbbi olaja a közismert tigris balzsam egyik alapanyaga.

Figyelem: a menta olaját csak alacsony koncentrációban használd, különben bőrirritációt okozhat. A menta kihozatala általában jó.
Hatása: megszünteti a fejfájást, meghűlés és légúti problémák kezelésére használják, antiszeptikus hatású.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák