Paella I.

Hozzávalók 6 főre:

  • 600 gramm felkockázott csirkemell
  • 1 piros színű paprika apró kockákra vágva
  • 1 sárga színű paprika apró kockákra vágva
  • 1 zöld színű paprika apró kockákra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymanyomón átnyomva
  • 250 gramm tisztított király garnéla
  • 500 gramm tintahal karika
  • 500 gramm halfilé (ha lehet, használjunk pangasiust)
  • 250 gramm rizs
  • fél liter zöldségleves
  • 1 csipet sáfány
  • 200 gramm fagyasztott zöldborsó
  • 250 gramm konzerv kukorica
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 500 gramm fekete kagyló
  • bor ízlés szerinti mennyiségben
  • 3 cikkekre szeletelt citrom

Recept:

Forrósítsa fel a paella tálat, majd öntse bele az olívaolajat. Pirítsa meg benne a csirkemellet, majd tegye bele a paprikát, a hagymát, a fokhagymát, és párolja üvegesre.

Tegye bele a rizst, kissé forrósítsa át, majd öntse bele a levest és szórja meg a csipetnyi sáfránnyal (ha lehet, ne az üzletekben sáfrányként árult sáfányos szeklicét használja, hanem igazi sáfrányt). Miközben elkezd főni a rizs, egy másik edényben a kagylókat némi borban főzze meg. A megfőtt kagylók közül azokat, melyek nem nyíltak ki, dobja ki.

A tintahal karikákat, a garnélát és a halfilét adja negyed óra elteltével a paella tálban lévő rizshez. További 15-20 percig főzze, ha elkészült az étel, a kagylókat körben a tál szélére helyezze néhány cikk citrommal együtt és így tálalja.