Virágos likőr pálinka alappal

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

Különleges virágos likőr, pálinka alappal.

Tavaszi kankalin - ebből is készíthető ágyas pálinka.Hozzávalók:

  • 5 maroknyi tavaszi kankalin virág (vagy bármilyen más, ehető virág, például rózsa, ibolya, sarkantyúka)
  • 2 liter pálinka
  • 1 rúd fahéj
  • 5 szegfűszeg
  • 5 csillagánizs
  • cukor

Recept:

Egy legalább 1,2 literes zárható tetejű üveg edényt tegyél háromnegyedig virágokkal, add hozzá a fűszereket és a pálinkából egy liternyit.

3-4 héten át tárold meleg helyen és minden nap alaposan rázd össze.

Szűrd le egy perlon szűrőn keresztül, a szűrt pálinkát tedd félre (erre később lesz szükség), a szűrőn maradt virágokhoz pedig önts annyi vizet, hogy ellepje.

Újabb 14 nap érlelést követően ismét szűrd le a perlon szűrőn. Mérd meg a víz mennyiségét, és minden 2,5 deci vízhez adj 25 gramm cukrot, majd alaposan keverd össze.

Öntsd hozzá a virágokkal érlelt pálinkát valamint az eddig nem használt második liter pálinkát is. Keverd össze alaposan és töltsd palackokba.

Pár hét érlelést követően lesz a legfinomabb. Természetesen ezt a receptet bármilyen más, ehető virággal is elkészítheted.

A tavaszi kankalin (Primula veris) a Középhegységben igen gyakori növény, melynek minden részét gyógyászati céllal gyűjtik. Áprilistól júniusig virágzik. Főként a megfázásos betegségek (krónikus bronchitis, légútak megfázása) gyakori gyógynövénye, de a reuma gyógyitásában is használatos. Vigyázz rá, melyik fajtát szeded le, a legtöbb vadon élő kankalin védett növény és sok közüle mérgező.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák