Vörösréz pálinkafőzők tisztítása

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A csomagok kiküldését a jelenlegi helyzet nem érinti, zavartalanul csomagoljuk és küldjük ki a megrendeléseket Önöknek. 

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

A pálinkafőzést követő tisztítás a minőségi pálinka és egyéb párlat készítésének alapfeltétele. Nem kellően tiszta pálinkafőzővel egyszerűen nem lehet jó minőségű pálinkát főzni még a legjobb cefréből sem.
 
A pálinkafőző teljes belső részét, ezen belül pedig főként az üstöt nagyon alaposan, vízzel ki kell mosni, valamint az esetleg odakérgesedett cefremaradványokat és leégéseket ki kell kefélni a készülék belsejének megkarcolása nélkül. A pálinkafőző tisztításához használhat magas nyomású víztisztítót is, azonban vigyázzon a tömítésekre. Ha nagyon piszkos lett a pálinkafőző vagy alapos tisztításra van szükség (például ha illóolaj kinyerése után pálinkát szeretne főzni), akkor javasolt forró szóda lúgba áztatni a szétszerelt darabokat, majd az egészet alaposan átkefélni. A páracső tisztításához hosszú nyelű palackmosó kefét használjunk. Az öblítést legjobb, ha úgy végezzük, hogy többször vizet teszünk az üstbe és hűtés nélküli lepárlást végzünk, a gőz alapos munkát fog végezni.
 
A barnás színű réteg a pálinkafőző külsején egy természetes védőréteg, mely védi a korróziótól és a mechanikai sérülésektől. Ha ennek ellenére azt szeretné, hogy az Ön pálinkafőzője csillogó maradjon, akkor több módszer közül is választhat.
 
A vörösréz pálinkafőzők külsejének csillogóra varázslásának legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha egy citromot negyedekre vág és sóba nyomva átdörgöli vele a készülék külsejét, majd folyó vízzel alaposan lemossa és gyorsan puha ruhával megtörli.
A módszerről rövid videónkat itt tudja megnézni.
 
Természetesen forgalmazunk speciális, vörösréz tisztító szert is, mellyel szintén csillogóra lehet tisztítani a pálinkafőzőket és az egyéb, vörösrézből készült dísztárgyakat.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák