Vörösréz pálinkafőzők tisztítása

 

Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4. GoogleMaps
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

A pálinkafőzést követő tisztítás a minőségi pálinka és egyéb párlat készítésének alapfeltétele. Nem kellően tiszta pálinkafőzővel egyszerűen nem lehet jó minőségű pálinkát főzni még a legjobb cefréből sem.
 
A pálinkafőző teljes belső részét, ezen belül pedig főként az üstöt nagyon alaposan, vízzel ki kell mosni, valamint az esetleg odakérgesedett cefremaradványokat és leégéseket ki kell kefélni a készülék belsejének megkarcolása nélkül. A pálinkafőző tisztításához használhat magas nyomású víztisztítót is, azonban vigyázzon a tömítésekre. Ha nagyon piszkos lett a pálinkafőző vagy alapos tisztításra van szükség (például ha illóolaj kinyerése után pálinkát szeretne főzni), akkor javasolt forró szóda lúgba áztatni a szétszerelt darabokat, majd az egészet alaposan átkefélni. A páracső tisztításához hosszú nyelű palackmosó kefét használjunk. Az öblítést legjobb, ha úgy végezzük, hogy többször vizet teszünk az üstbe és hűtés nélküli lepárlást végzünk, a gőz alapos munkát fog végezni.
 
A barnás színű réteg a pálinkafőző külsején egy természetes védőréteg, mely védi a korróziótól és a mechanikai sérülésektől. Ha ennek ellenére azt szeretné, hogy az Ön pálinkafőzője csillogó maradjon, akkor több módszer közül is választhat.
 
A vörösréz pálinkafőzők külsejének csillogóra varázslásának legegyszerűbb és legolcsóbb módja, ha egy citromot negyedekre vág és sóba nyomva átdörgöli vele a készülék külsejét, majd folyó vízzel alaposan lemossa és gyorsan puha ruhával megtörli.
A módszerről rövid videónkat itt tudja megnézni.
 
Természetesen forgalmazunk speciális, vörösréz tisztító szert is, mellyel szintén csillogóra lehet tisztítani a pálinkafőzőket és az egyéb, vörösrézből készült dísztárgyakat.

Oldalunkon a következő témákkal foglalkozunk: