Alembik pálinkafőző, forrasztott

Alembik pálinkafőző, forrasztott
Alembik pálinkafőző, forrasztott
  • Alembik pálinkafőző, forrasztott
  • Alembik pálinkafőző, forrasztott
  • Alembik pálinkafőző, forrasztott
  • Alembik pálinkafőző, forrasztott
Cikkszám:
E-0414
Szállítási súly: 
2.5 kg
Sajátosságok: 
Szélesség kb. 460 mm, mélység kb. 230 mm, magasság kb. 410 mm.
Elérhetőség: 
Készleten
79 000 Ft

Termékinformáció

A forrasztott alembik pálinkafőzőknél az üst kemény bronz forrasztással készül. Ezt az eredeti CopperGarden® pálinkafőzőt nagy igénybevételhez, rendszeresen pálinkát főzőknek ajánljuk.

Az alembik típusú lepárlók magas alkohol tartalmú és ízanyagokban gazdag pálinka főzésére alkalmasak. A forma hatékonyságát jelzi, hogy már évszázadok óta alig módosítva alkalmazzák. A hagyományos kézművészet mesterműve e készülék, és tökéletesen alkalmas zamatanyagokban gazdag párlat, például gyümölcspálinka készítéséhez.

Egy alembik lepárló az aljánál kissé lapított üstből, a sisakból, a páracsőből és egy vízbeveztő- és túlfolyó csővel rendelkező, hűtővízkeringtetést lehetővé tévő hűtőből áll. Minden darab vörösrézből készül kézi kovácsolással. A páracső és a hűtő közötti csőcsatlakozás kúpos tömítésű hollanderrel van megoldva.

A pálinkafőző és lepárló készülékek egyik legfontosabb része a sisak, melynek kialakítása alapvetően meghatározza az eredményként kapott párlat minőségét. Egy nem megfelelően kialakított sisak esetén a legjobb cefréből is egy viszonylag íztelen pálinkát fogunk eredményként kapni, míg egy hagyma formájú sisakkal rendelkező pálinkafőző esetében a gyengébb cefrék is finom párlatot adnak. Az ízes, illatos termékek előállításának ugyanis pontosan abban rejlik a művészete, hogy az alkohol mellett a lehető legtöbb aromaanyagot juttassuk el a cefréből a hűtőbe. Ha a cefre melegítése során keletkező gőz a sisakban könnyen kiterjedhet (melyet megfelelő méretű, ívesen hagyma formájú sisakkal lehet elérni), majd a sisak fokozatosan megy át egy egyre keskenyedő páracsőbe, akkor ideális kialakítású pálinkafőző berendezéssel van dolgunk. A gőz minden szögletnél, minden hirtelen átmenetnél a tovább haladás helyett elkezd kavarogni és részben kicsapódni, mely a kinyerhető aromaanyagok mennyiségének csökkenését eredményezi.
Természetesen minden CopperGarden® lepárló és pálinkafőző e fizikai törvényszerűségnek megfelelő, az aromaanyagok maximális kinyerését szolgáló sisakkal rendelkezik.

50 liter feletti típusoknál a páracső csavarozással van rögzítve a sisakra (egyedi kialakításként kisebb méretnél is megoldható ez, azonban ilyenkor hosszabb szállítási határidővel kell számolni).

Kérdés esetén kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, akár a vásárlás után évekkel is.

Minden lepárlónkat egy magyar nyelvű, 16 oldalas és képekkel is bőségesen ellátott használati útmutatással szállítjuk, melyben az ápolás, a tisztítás és a lepárlás részleteit is leírjuk. Ezek betartásával lepárlóink akár több generáción át is használatban maradhatnak.

Az összes CopperGarden® lepárló kadmium- és ólom mentes forrasszal készül, kizárólag élelmiszerbarát anyagokból.
Nemzetközi EC megfelelőségi nyilatkozattal rendelkezik.

Ingyenes kiszállítás az ország teljes területére, 3 év teljes körű garancia.

Videó

Hasonló termékek

Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

  • hétfő: 9-14
  • kedd: 9-19
  • szerda: 9-14
  • csütörtök: 9-14
  • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.