Alquitara lepárló, illóolaj, pálinka és borpárlat készítéséhez

 Ünnepi nyitva tartás: boltunk április 18-tól és 23-ig (csütörtöktől keddig) nem lesz nyitva.
Webáruházunk természetesen a köztes időben is fogadja a megrendeléseket.
A képre klikkelve forgó képet láthat
A képre klikkelve forgó képet láthat
  • A képre klikkelve forgó képet láthat
  • Levendula illóolaj kinyerése alquitaraval
  • Illóolajos alquitara részei
  • Illóolajos alquitara közelről
Cikkszám:
E-0018
Szállítási súly: 
2.5 kg
Sajátosságok: 
Szélesség kb. 270 mm, mélység kb. 220 mm, magasság kb. 360 mm
Elérhetőség: 
Készleten
89 000 Ft

Termékinformáció

Leonardo da Vincinek köszönhetjük ezt a lepárlót, mely zseniális, akárcsak a többi találmánya. Helytakarékos, kézzel kovácsolt, eredeti CopperGarden®, vörösréz pálinkafőző, mely kitűnő eredményt ad.

Az alquitaranál a hűtő az főzőüst tetején helyezkedik el, így a felszálló gőzt közvetlenül a párává alakulása után változtatja vissza folyékony halmazállapotúvá, így különlegesen ízletes, zamatos eredményt produkál. A három fődarabból (üst, váll, sisak) álló lepárlóban összesen három szűrő található: egy az üst felső harmadánál (ez a szűrő használható leégésgátló cefreszűrőként és aromakosárként is), egy a sisak rész alján (aromakosárként működik, valamint ezt használhatjuk a deflegmációt növelő kerámia gyűrűkhöz is), egy pedig a sisak és az üst találkozásánál (ez a többi szűrővel ellentétben fixen be van forrasztva, meggátolja a szilárd alkotóelemek sisakba jutását).

Pálinkafőzésnél tegye az üstben lévő szűrőt a lepárló aljára, így az leégést gátló cefreszűrőként funkcionál. Ha már az első lepárlásra magasabb alkoholszázalékot szeretne elérni, lehetősége van a két felső szűrő közé deflegmációt növelő kerámia gyűrűket helyezni. Ezek az apró gyűrűk akadályt képeznek a felszálló gőz útjában, részlegesen visszahűtik azt, és ezzel megszabadítják a víz egy részétől. A továbbhaladó gőz alkohol tartalma a betett gyűrűk mennyiségétől függő mértékben megnő.

Illóolaj kinyerésénél az üstbe öntsön vizet, az üst felső részén lévő tartófülekre pedig helyezze rá az alsó szűrőt. Erre tegye rá az előzetesen előkészített (aprított, esetleg áztatott) növényi részeket, egészen a második szűrőig. A középső, második szűrő és a felső szűrő közötti teret természetesen szintén töltse fel a növényi részékkel. Az illóolaj lepárlás eredménye az úgy nevezett hidrolátum, mely értékes illóolajból és szintén nagyra becsült aromavízből áll. Nagy mennyiségű növényhez valamint nagyüzemi illóolaj lepárláshoz a kolonnás alembik lepárlót ajánljuk.

Semleges ízű alkohol aromásításához öntse az üstbe az alkoholt, a szűrőkre pedig helyezzen a párlat ízesítését szolgáló dolgokat – például aszalt gyümölcsöt, borókabogyót, vagy fűszereket.

Minden lepárlónkat egy magyar nyelvű, 16 oldalas és képekkel is bőségesen ellátott használati útmutatással szállítjuk, melyben az ápolás, a tisztítás és a lepárlás részleteit is leírjuk. Ezek betartásával lepárlóink akár több generáción át is használatban maradhatnak.

Az összes CopperGarden® lepárló kadmium- és ólom mentes forrasszal készül, kizárólag élelmiszerbarát anyagokból.

Nemzetközi EC megfelelőségi nyilatkozattal rendelkezik.

Ingyenes kiszállítás az ország teljes területére, 3 év teljes körű garancia.

Videó

Hasonló termékek

A képre klikkelve forgó képet láthat
Bármit is szeretne desztillálni, az egy kolonnás alembik pálinkafőzővel lehetséges. Használhatja illóolajok lepárlására, alkoholfélék ízesítésére, pálinka lepárlására és még ezernyi más célra.
Alembik pálinkafőző, forrasztott
Eredeti vörösréz Copper Garden® pálinkafőző. Elismert minőség forrasztott üsttel.
Alembik pálinkafőző, szegecselt
Eredeti vörösréz Copper Garden® pálinkafőző. Elismert minőség szegecselt üsttel.
Arab pálinkafőző
Itthon kevésbé ismert típus a CopperGarden-től, mellyel ízanyagokban gazdag pálinkát lehet főzni.
Víztömítéses pálinkafőző
Pistorius tányérral is rendelkező CopperGarden pálinkafőző, mellyel már első főzésre megfelelő alkohol százalék érhető el.
Alquitara +Plus lepárló illóolajok és aromavíz kinyerésére
A Leonardo da Vinci által feltalált Alquitara típus továbbfejlesztett változata illóolaj, hidrolátum és aromavíz kinyeréséhez. Jelenleg erre a célra ez a leghatákonyabb lepárló típus.
Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

  • hétfő: 9-14
  • kedd: 9-19
  • szerda: 9-14
  • csütörtök: 9-14
  • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.