Alquitara lepárló, illóolaj, pálinka és borpárlat készítéséhez

Üzletünk december 15-én, szombaton zárva tart.
Előre is köszönjük megértésüket.
Ünnepi nyitva tartás: utolsó munkanpunk idén december 20, csütörtök.
A képre klikkelve forgó képet láthat
A képre klikkelve forgó képet láthat
  • A képre klikkelve forgó képet láthat
  • Levendula illóolaj kinyerése alquitaraval
  • Illóolajos alquitara részei
  • Illóolajos alquitara közelről

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-0018
89 000 Ft
Szállítási súly: 
2.5 kg
Sajátosságok: 
Szélesség kb. 270 mm, mélység kb. 220 mm, magasság kb. 360 mm
Szállítási idő: 
Készleten

Leonardo da Vincinek köszönhetjük ezt a lepárlót, mely zseniális, akárcsak a többi találmánya. Helytakarékos, kézzel kovácsolt, eredeti CopperGarden®, vörösréz pálinkafőző, mely kitűnő eredményt ad.

Az alquitaranál a hűtő az főzőüst tetején helyezkedik el, így a felszálló gőzt közvetlenül a párává alakulása után változtatja vissza folyékony halmazállapotúvá, így különlegesen ízletes, zamatos eredményt produkál. A három fődarabból (üst, váll, sisak) álló lepárlóban összesen három szűrő található: egy az üst felső harmadánál (ez a szűrő használható leégésgátló cefreszűrőként és aromakosárként is), egy a sisak rész alján (aromakosárként működik, valamint ezt használhatjuk a deflegmációt növelő kerámia gyűrűkhöz is), egy pedig a sisak és az üst találkozásánál (ez a többi szűrővel ellentétben fixen be van forrasztva, meggátolja a szilárd alkotóelemek sisakba jutását).

Pálinkafőzésnél tegye az üstben lévő szűrőt a lepárló aljára, így az leégést gátló cefreszűrőként funkcionál. Ha már az első lepárlásra magasabb alkoholszázalékot szeretne elérni, lehetősége van a két felső szűrő közé deflegmációt növelő kerámia gyűrűket helyezni. Ezek az apró gyűrűk akadályt képeznek a felszálló gőz útjában, részlegesen visszahűtik azt, és ezzel megszabadítják a víz egy részétől. A továbbhaladó gőz alkohol tartalma a betett gyűrűk mennyiségétől függő mértékben megnő.

Illóolaj kinyerésénél az üstbe öntsön vizet, az üst felső részén lévő tartófülekre pedig helyezze rá az alsó szűrőt. Erre tegye rá az előzetesen előkészített (aprított, esetleg áztatott) növényi részeket, egészen a második szűrőig. A középső, második szűrő és a felső szűrő közötti teret természetesen szintén töltse fel a növényi részékkel. Az illóolaj lepárlás eredménye az úgy nevezett hidrolátum, mely értékes illóolajból és szintén nagyra becsült aromavízből áll. Nagy mennyiségű növényhez valamint nagyüzemi illóolaj lepárláshoz a kolonnás alembik lepárlót ajánljuk.

Semleges ízű alkohol aromásításához öntse az üstbe az alkoholt, a szűrőkre pedig helyezzen a párlat ízesítését szolgáló dolgokat – például aszalt gyümölcsöt, borókabogyót, vagy fűszereket.

Minden lepárlónkat egy magyar nyelvű, 16 oldalas és képekkel is bőségesen ellátott használati útmutatással szállítjuk, melyben az ápolás, a tisztítás és a lepárlás részleteit is leírjuk. Ezek betartásával lepárlóink akár több generáción át is használatban maradhatnak.

Az összes CopperGarden® lepárló kadmium- és ólom mentes forrasszal készül, kizárólag élelmiszerbarát anyagokból.

Nemzetközi EC megfelelőségi nyilatkozattal rendelkezik.

Ingyenes kiszállítás az ország teljes területére, 3 év teljes körű garancia.