Komplett szűrő tartozékokkal pálinka és bor szűréséhez

 Ünnepi nyitva tartás: boltunk április 18-tól és 23-ig (csütörtöktől keddig) nem lesz nyitva.
Webáruházunk természetesen a köztes időben is fogadja a megrendeléseket.
Tölcsér papírszűrővel
Tölcsér papírszűrővel
 • Tölcsér papírszűrővel
 • Falra szerelhető tölcsér
 • Csap a csőhöz
 • Leeresztő cső
 • Perlon szűrő
 • Szűrőanyag
 • Szerelési anyagok is mellékelve
Cikkszám:
A-211
Szállítási súly: 
2 kg
Elérhetőség: 
Készleten
18 900 Ft

Termékinformáció

Gazdaságos és sokoldalú komplett szűrő gyümölcslé, must, bor, pálinka, borpárlat és minden más párlat szűrésére.

Szűrési teljesítmény: a folyadék típusától és a szűrés fokozatától függően 5-100 liter óránként.

Az elkészült bor vagy pálinka akár nagyobb mennyiségű üledéket vagy kozmaolajat is tartalmazhat, melyet szűréssel egyszerűen el lehet távolítani. A papír- és a perlon szűrő hatását a szűrőanyag segítségével rendkívüli módon meg lehet emelni.

A komplett pálinka szűrő részei:

 • tölcsér műanyagból, felül 240 mm átmérővel, kb. 3 literes űrtartalommal, falra szerelhető kivitelben (a szett a tiplit és a bele való fém tartócsavart is tartalmazza)
 • kifolyó cső
 • elzáró csap, mely a kifolyó csőhöz csatlakoztatható
 • 1 db mosható, így szinte akárhányszor használható perlon szűrő
 • 5 db csipesz a szűrő tölcsérhez történő rögzítéséhez
 • 10 db papír szűrő
 • 50 gramm szűrőanyag

A komplett szűrő funkciói:

 1. Tölcsérként magában használva segítséget nyújt a hordók, ballonok, palackok feltöltéséhez
 2. A perlon szűrővel együtt használva folyadékok durva szűrését lehet elvégezni vele. Ezt a szűrést javasoljuk, ha nagyon zavaros a folyadék vagy például gyümölcshús található benne. Erjedés előtt és után egyaránt alkalmazható.
 3. Finom szűrés esetén a perlon szűrő a szűranyaggal kombináltan használható.
 4. Nagyon finom szűréshez a papír szűrőt javasoljuk, ekkor bor szűrése esetén még a benne található élesztőgombát is kiszűri a papír.

Érdemes a tölcsért a szettben található szerelék segítségével felszerelni a falra, így mindkét keze szabad lesz és csak a szűrésre kell figyelnie.

A pálinka szűrésének folyamata

Durva szűrés

A pálinka, bor és más folyadékok durva szűrése során többről van szó, mint egy egyszerű átszűrésről, azonban a durva szűrés még nem képes a mikroorganizmusokat (pl. élesztő) és a baktériumokat megszűrni.

A durva szűréshez a perlon szűrőt helyezze a tölcsérbe, a széleit hajlítsa ki a tölcsér külső oldalára és a csipesszel rögzítse a szűrőt a tölcsér felső pereménél. Tegyen egy gyűjtőedényt a kifolyócső alá.

Töltse a folyadékot folyamatosan a tölcsérbe mindaddig, míg a perlon szűrőbetét el nem tömődik. Ha eltömődik a perlon szűrő, vegye ki a tölcsérből, nyomja ki az üledékben maradt folyadékot majd mossa ki a szűrőbetétet hideg vízzel és helyezze vissza a tölcsérbe. Ez a szűrőbetét akárhányszor kimosható és újra használható. Rögzítse újra a csipeszekkel és folytassa a szűrést.

Mivel ebben az esetben viszonylag alacsony a szűrési hatékonyság, rövid idő alatt nagy mennyiségű folyadék durva szűrését lehet elvégezni.

Finom szűrés

A szűrőanyagból 5-10 grammot tegyen bele kb. 0,25 liter tiszta vízbe, majd pár perccel később öntse bele a perlon szűrőbe és nyomja ki belőle a benne maradt vizet. Ez a lépés azért szükséges, hogy a szűrőanyagból a saját ízét (mely esetleg mellékízt adhat a folyadéknak) kimossa.

Ezt a mennyiségű szűrőanyagot tegye kb. 2 liter szűrendő folyadékba. Mivel ez a szűrőanyag igen finom, érdemes egy fakanállal alaposan átkeverni a szűrés megkezdése előtt.

Zárja el a komplett szűrő csapját és helyezzen a kifolyó cső alá egy edényt. Rögzítse a perlon szűrőt a tölcsérbe és töltse fel majdnem peremig a tölcsért a szűrendő folyadékkal.

Most nagyon kicsit nyissa ki a csapot és kezdje el az előbb elkészített, szűrőanyagot is tartalmazó folyadékot beleönteni a tölcsérbe úgy, hogy a folyadék szintje állandóan a tölcsér pereménél legyen.

A folyadék kifolyása során a finom szűrőanyag rátapad a perlon szűrő belsejére és egy igen finom, egyenletes szűrőréteget hoz létre. Amint ez a szűrőanyag maradék nélkül a szűrbe kerül, cserélje ki a gyűjtőedényt és az eddig összegyűjtött folyadékot öntse vissza a szűrőbe.

Mindaddig öntse vissza a már összegyűjtött folyadékot, amíg nem lesz teljesen tiszta (várhatóan 4-5 alkalom). A folyamat közben a csapot teljesen ki lehet nyitni, a folyadék szintjének azonban állandóan a tölcsér pereménél kell lennie.

Ha túl lassúvá válna a folyadék átfolyása, ismételje meg a szűrőréteg felvitelét a perlon szűrő a fent leírtak alapján.

Nagyon finom szűrés

Rögzítse a tölcsérbe a perlon szűrőt és tegyen bele egy papír szűrőt.

Teljesen nyitott csap mellett engedje átfolyni rajta a szűrendő folyadékot (például pálinkát vagy borpárlatot). A papír szűrő pórusai olyan finomak, hogy megszűri a baktériumokat és az élesztőgombákat is.

Mivel ilyen nagy hatékonyságú a szűrése, a használata korlátozott, általában ezt a papírfiltert csak borpárlathoz és pálinkához használják, tehát olyan folyadékokhoz, melyek már mentesek baktériumoktól és élesztőtől - ez a párlatok számára javasolt utolsó szűrési lépés.

Hasonló termékek

Aktív szén
Ízhibás pálinka és bor esetében érdemes megfontolni az aktív szén használatát.
Papírszűrő bor és pálinka szűréséhez
Finom szűrő, mely még az élesztőgombákat és a baktériumokat is megszűri. Pálinka nagyon finom szűréséhez ajánljuk.
Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez
A perlon szűrővel együtt javasolt használni, eltávolítja a finomabb szennyeződéseket is a borból és pálinkából.
Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

 • hétfő: 9-14
 • kedd: 9-19
 • szerda: 9-14
 • csütörtök: 9-14
 • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.