Hozzávalók 6 főre:
- 600 gramm felkockázott csirkemell
- 1 piros színű paprika apró kockákra vágva
- 1 sárga színű paprika apró kockákra vágva
- 1 zöld színű paprika apró kockákra vágva
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy fokhagymanyomón átnyomva
- 250 gramm tisztított király garnéla
- 500 gramm tintahal karika
- 500 gramm halfilé (ha lehet, használjunk pangasiust)
- 250 gramm rizs
- fél liter zöldségleves
- 1 csipet sáfány
- 200 gramm fagyasztott zöldborsó
- 250 gramm konzerv kukorica
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 vöröshagyma apró kockákra vágva
- 500 gramm fekete kagyló
- bor ízlés szerinti mennyiségben
- 3 cikkekre szeletelt citrom
Recept:
Forrósítsa fel a paella tálat, majd öntse bele az olívaolajat. Pirítsa meg benne a csirkemellet, majd tegye bele a paprikát, a hagymát, a fokhagymát, és párolja üvegesre.
Tegye bele a rizst, kissé forrósítsa át, majd öntse bele a levest és szórja meg a csipetnyi sáfránnyal (ha lehet, ne az üzletekben sáfrányként árult sáfányos szeklicét használja, hanem igazi sáfrányt). Miközben elkezd főni a rizs, egy másik edényben a kagylókat némi borban főzze meg. A megfőtt kagylók közül azokat, melyek nem nyíltak ki, dobja ki.
A tintahal karikákat, a garnélát és a halfilét adja negyed óra elteltével a paella tálban lévő rizshez. További 15-20 percig főzze, ha elkészült az étel, a kagylókat körben a tál szélére helyezze néhány cikk citrommal együtt és így tálalja.