Üdvözöljük webáruházunkban, a minőségi aromák, élesztők, pálinkafőzők és gyümölcsfeldolgozó eszközök szakértőjénél!

Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

Kategóriák
Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

  • Kategóriák
    • Aroma, esszencia
    • Cefre készítése
    • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
    • Pálinka és bor szűrés
    • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
    • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
    • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
    • Illóolaj lepárlás eszközei
    • Mérőeszközök
    • Hidegfüst generátorok és tartozékok
    • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
    • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
    • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
    • Könyvek
    • Ajándéktárgyak
  • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
  • Receptek
  • A pálinkafőzés művészete
  • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
  • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
  1. Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
  1. Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
Vissza

Banántekercs, a magnézium bomba

A banán valódi magnézium bomba, mellyel könnyen fedezhető a szervezet napi magnézium igénye.

A magnézium központi szerepet játszik testünk szinte minden fontos folyamatában a DNS-szintézistől az inzulinanyagcserén át. Számos betegség esetén alacsony a szintje, így például az Alzheimer-kórban, a 2-es típusú cukorbetegségben, valamint inzulinrezisztencia, migrén, magas vérnyomás, figyelemhiányos hiperaktivitás és szívbetegség esetén is.

Pálinkaüst
Pálinkaüst

Banántekercs recept - aszalt finomság, mely egészséges magnézium forrásSzükségtelen bizonygatni, hogy a jól kiegyensúlyozott étrend része a jó minőségű magnéziumforrás is.

És bár a magnézium számtalan élelmiszerben jelen van, az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján például az Egyesült Államokban a felnőttek kevesebb mint 60%-a jut elegendő mennyiségű magnéziumhoz. A szervezetünk a teljes magnéziumának csaknem 99% -át tárolja a csontokban, az izmokban és a lágyrészekben, és csak 1%-a található a vérben - így vérvizsgálattal nem mutatható ki a magnézium hiány...

Természetesen a legegyszerűbb módja a hiány elkerülésének, ha több magnéziumban gazdag ételt fogyasztunk (a napi szükséglet felnőttek esetében 350-400 mg-ot). Azonban van, hogy ez sem elegendő: a finomított élelmiszerek (fehér cukor, fehér liszt) és az alkohol, valamint a kávé túlzott fogyasztása minimalizálja a magnézium felszívódását.

Most lássuk, mely élelmiszerek a legjobb magnéziumforrások:

  • Spenót: a legnagyobb magnéziumforrások közé sorolható. 100 gramm nyers spenótban 79 milligramm magnézium van.
  • Hüvelyesek: a hüvelyesek elsősorban fehérjeforrásaként ismertek, de emellett - főként a lencse és a bab - kiváló magnéziumforrások is.
  • Banán: kiváló magnéziumforrás (27 mg/100 g), valamint más ásványi anyagok, például a kálium is bőségesen található benne.
  • Étcsokoládé: igazán különleges élelmiszer, melynek minden 100 grammjában 300 mg magnézium található.
  • Napraforgómag: az egészséges élet elixírje, a napraforgómag fontos nagyon fontos magnéziumforrás. 100 grammja képes egy felnőtt napi igényeinek 90%-át biztosítani, valamint jelentős benne az A- és C-vitamin, a foszfor és a kálium is.
  • Melasz: ez egy sűrű és viszkózus cukoripari melléktermék, amelyet a cukornád és a cukorrépa feldolgozása során nyernek. A neve a latin mel (melegen) szóból származik. Történelmileg melasz termelt a karibi térségben, ahol a cukornád és a cukorrépa termesztése nagyon magas volt. Az élelmiszerek édesítőszerként való felhasználása mellett egészségügyi előnyökkel is jár.
    A melasz 242 mg magnéziumot tartalmaz 100 grammonként. Nyilvánvalóan cukor vagy maláta vagy más édesítőszerek helyett mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk természetes édesítőszerként. Könnyen megtalálható az ökológiai élelmiszerboltokban.

A következő receptben a melasz különösen ízletessé teszi ezt a magnézium bombát. A banántekercset magas kalória tartalma miatt reggelire vagy tízóraiként, illetve edzés előtt ajánljuk fogyasztani.

Hozzávalók:

  • 100 g napraforgómag
  • 3 evőkanál melasz
  • 50 g étcsokoládé
  • 3 darab nagy, érett banán (lehetőleg bio)
  • körülbelül 1/2 teáskanál fahéj
  • Vágd a meghámozott banánt hosszában 3 szeletre és szórd meg fahéjjal. Tedd a szeleteket a DrySilk lappal bélelt tálcára, P4 programon 6-8 órára.

Amíg a banánszeletek száradnak, készítsd elő a tölteléket.

Minden megmaradt hozzávalót törj meg és keverj össze. Amikor a banán megfelelően megszáradt (még az eltörése nélkül fel lehet tekerni), akkor szórd meg a töltelékkel, tekerd fel, és szórd meg a tetejét fahéjjal. Tedd vissza az aszalógépbe további 4 órára.

Akár azonnal is fogyasztható, de légmentesen (példádul üvegben vagy vákuumfóliázva) hosszú ideig eláll. Minden egyes tekercs 100 mg magnéziumot tartalmaz, vagyis a napi szükséglet közel 30%-át.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Copper Age Kft.
  • 1115 Budapest, Hídvég u. 4.
  • +36203905475
  • kerdes@palinkaust.hu

 

Közvetlen üzletünk előtt ingyenes parkolóval várjuk Önöket!

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9:00-13:00 között, ezen felül flexibilisen, egyéni kérésre.

  • facebook

  • instagram

  • youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN
ÚJDONSÁGAINKRÓL

Hírlevélre feliratkozóinknak rendszeresen küldünk újdonságainkról, aktualitásainkról értesítést.

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
paypal
  • Aroma, esszencia
  • Cefre készítése
  • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
  • Pálinka és bor szűrés
  • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
  • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
  • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
  • Illóolaj lepárlás eszközei
  • Mérőeszközök
  • Hidegfüst generátorok és tartozékok
  • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
  • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
  • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
  • Könyvek
  • Ajándéktárgyak
  • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
  • Receptek
  • A pálinkafőzés művészete
  • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
  • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.