Mérőeszközök

Digitális pH mérő, mustfokoló, reflaktométer, borfokoló, szeszfokoló, gőzhőmérő, mérőhengerek, pipetták

ec mérő, tds mérő, ad 12, ad 11, adwa, ad 31, ad31, ad 32, ad32, al-ambik, savasság, lúgosság

A cefre savfokának, azaz pH értékének beállításával megelőzhető a cefrében a nem kívánatos baktériumok elszaporodása. A savazás előtt a pH értéket meg kell mérni, melyet az olcsó pH indikátor papírral vagy a pontos és megbízható digtiális pH mérővel tehet meg. Mivel ez a digitális pH mérő nagyon hosszú élettartamú, hozzá különböző tartozékok is (kalibráló- és tisztító folyadék, mérőfej) elérhetőek.

A cefre vagy bor cukorfokának mérését mustfokolóval vagy refraktrométerrel végezheti el. A cukorfok egy fontos érték, melyből következtetni lehet az erjedés végén elérhető alkoholtartalomra.

A bor vagy cefre alkoholfokának méréséhez a borfokoló használható.

Az elkészült pálinka alkoholfokát nagyon pontos, kalibrált Al-Ambik szeszfokolóval mérheti, melyet mérőhengerrel és kedvező árú szettben is kínálunk, természetesen a hozzá illő vörösréz epruvettával egyetemben.

A pálinkafőzés során a gőz hőmérsékletének mérésére speciálisan erre célra készült, német gyártású, fokra pontos Al-Ambik gőzhőmérőt javaslunk. A 4 cm hosszú érzékelőnek is köszönhetően a hőmérő nagyon gyorsan és pontosan követi a hőmérséklet változását, így segítséget nyújt az előfőzet és utófőzet leválasztásához.

Folyadékok mennyiségének méréséhez különböző méretű mérőhengereket és üveg pipettákat ajánlunk. A biztonsági pipettával tömény savak pontos és biztonságos adagolása is lehetséges.

A vezetőképesség méréséhez is kínálunk digitális mérőeszközöket, melyeket például kertészeti célra vagy vízminőség ellenőrzésére használnak. A kijelzett mértékegység mikroszímensz/cm, ppt vagy ppm lehet.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

Digitális pH-mérő (savfok mérő)
Megbízható digitális pH-mérő (savfok mérő) kedvező áron! Cefre, bor, must és más folyadékok pH értékének mérésére / beállítására, de használható talaj pH értékének (savfokának) mérésére is.
AD 14 digitális kézi pH-, ORP- és hőmérsékletmérő egyben, cseppálló
Kézi, digitális ORP- – antioxidáns szint, azaz redox potenciál – és pH- (savfok) mérő.
AD 31 digitális kézi vezetőképesség (EC/TDS) és hőmérséklet mérő, cseppálló
AD 31 kézi, digitális vezetőképesség (EC/TDS) mérő, mely az értékeket mikroszímensz/cm-ben és ppm-ben jelzi ki. Akvaristáknak, autómosóknak és a kazánvíz vezetőképességének mérésére ajánljuk. Mérési tartománya 0-3999 mikroszímensz/cm és 0-2000 ppm.
AD 32 digitális EC, sótartalom - TDS és hőmérséklet mérő (cseppálló, kézi, kertészeti célra)
AD 32 digitális EC, sótartalom - TDS és hőmérséklet mérő (cseppálló, kézi, kertészeti célra), mely az értékeket mS/cm-ben és ppt-ben jelzi ki.
Német 1-es ipari norma minőségű gőzhőmérő pálinkafőzőkhöz
Német ipari normának megfelelő kijelzési pontosságú gőzhőmérő, melyet pálinkafőzőkhöz és illóolaj lepárolókhoz ajánlunk.
Borfokoló ECO (olcsó típus)
Tudni szeretné, mennyi a bor vagy cefre alkoholfoka? Használjon borfokolót!
AD 11 és AD 12 típusú pH-mérőkhöz való mérőfej (AD 11P)
A pH (savfok), EC, TDS (vezetőképesség), DO (oldott oxigén) és ORP (redox potenciál) mérő műszerekhez való eredeti ADWA csere mérőfej (elektróda).
Pálinkafőzőre építhető epruvetta
Az epruvetta egy nagyon praktikus kiegészítő, mellyel a pálinkafőzés során végig követheti az alkoholfok változását.
Kalibráló folyadék EC mérő műszerhez
EC (vezetőképesség) mérő műszerekhez ajánlott kalibárló folyadékok.
Kalibráló folyadék pH mérő műszerhez
Savfok (pH) mérő műszerek kalibrálásához és az üveg mérőfej töltéséhez használható folyadék.
Műanyag mérőhenger, 100 ml-es
Ha valamit pontosan kell adagolni vagy egy kész párlat alkoholfokát szeretné megmérni, nagy segítség egy pontos mérőhenger.
Mustfokoló
A mustfokolóval az erjedés előtt a bor és cefre cukorfokát tudja megállapítani és előre kiszámíthatja, várhatóan mennyi alkoholt kap az erjedés végére.
pH indikátor papír 1-14 pH, 5 méteres tekercs
A lehető legolcsóbb választás a pH érték meghatározásához a lakmusz - más néven indikátor- papír.
Refraktométer három skálával
Cefre cukorfokának meghatározására alkalmas három skálás refraktrométer hőmérséklet kompenzációval.
Szeszfokoló, Al-Ambik® hőmérő nélkül
Pontos szeszfokolók különböző kivitelben epruvettába, alkoholfok beállításához és nagy osztásközzel (jól olvasható szemüveg nélkül!) is.
Szeszfokoló hőmérővel 0-100°, mérőhengerrel
Kedvező árú szett azoknak, akiknek mérőhengerre és szeszfokolóra is szükségük van.
Szeszfokoló szett
Gondosan összeválogatott eszközök, mellyel a cefre és a kész párlat alkoholfokát is meg tudja állapítani boforokolóval, epruvettába javasolt szeszfokolóval, könnyen olvasható és nagy osztásközű szeszfokolóval valamint mérőhengerrel együtt.
Tároló, tisztító és öblítő folyadék, 230 ml
Elektródák, azaz mérőfejek karbantartásához javasolt tároló, tisztító és öblítő folyadékok.
Üveg pipetta, 1 ml-es
Laborüvegből készült pipetták mérőskálával mindenféle célra. A 10 ml-es pipetta biztonsági pipetta változatban is kapható.

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák