pálinkafőzés

Sütőtökből pálinkát?

Halloween magyar módra: sütőtökből pálinkát!

Halloween magyar módra: sütötőkből pálinka!

Elsőre valóban elég merészen hangzik, ráadásul hosszan el lehetne vitatkozni a gyümölcsök és zöldségek csoportosításán (erre majd máskor kitérek, főképp a házi pálinkafőzés szabályozása felől nézve érdekes ez a kérdés), de tény, hogy lehetséges sütőtökből pálinkát készíteni.

Mivel kutyából nem lesz szalonna, a sütőtökből pedig nem válik mondjuk cseresznye, csak az kezdjen bele a sütőtök cefrézésébe, aki szereti a sütőtök ízét, a pálinkájának is jellegzetes sütőtök íze lesz.

A cefrézéshez a tiszta, érett, magozott tököt aprítsd fel, és mivel magas a keményítő tartalma, ha van rá lehetőséged, egy kissé süsd meg. A hő hatására a keményítő lebomlik, cukorrá alakul, melyet az élesztő már könnyen alkohollá alakít. Ha sütésre nincs lehetőséged, keményítőbontó enzimmel is elvégeztetheted ezt a munkát.

5 ok, ami miatt az otthoni pálinkafőzés büszkén vállalható

Vannak, akik szerint az otthoni pálinkafőzés ciki. Mert fúj, alkohol. Mert a cefre büdös (gondolom életükben nem láttak még cefrét). Mert csak és egyébként is, XY-nak sincs olyanja. Ez a cikk nekik szól.

Alembik - kisüsti - pálinkafőző#1. Minőség, ami utolérhetetlen.

Az otthoni pálinkafőzők döntő többsége azért kezd bele a pálinkafőzésbe, mert nem talál a boltok polcain megfelelő minőségű pálinkát. Kóstolj meg te is egy szeretettel és odafigyeléssel elkészített pálinkát (ha még nincs ilyen a környezetedben, akkor látogass el hozzánk - 1119, Bp. Vahot u. 6 - , a mi boltunkban mindig van egy kis kiváló házi főzet), és rájössz, hogy létezik olyan minőség, ami illatos, szobahőmérsékleten gyümölcsös ízű és nem kell utána kísérő italt küldeni, hogy lenyomja az utópárlatos ízét.

Házi cseresznye- és meggypálinka készítés

Házi cseresznye pálinka készítése lépésről lépésre!Házi cseresznye- és meggypálinka készítés 7 lépésben!

Érik a cseresznye és a meggy, mindkettő hálás alapanyag egy finom házi pálinkához. Érdekel, mire kell figyelni és hogyan úszhatod meg a magozást?

Olvasd el cikkünket és meglátod, milyen egyszerűen lehet otthon kiváló pálinkát készíteni.

Házi eperpálinka készítés lépései részletesen

Eperpálinka készítése egyszerűen otthon - neked is sikerülni fog!Eper cefrézése lépésről lépésre.

Ha érdekel, hogyan készíthetsz otthon igazi eperpálinkát, érdemes elolvasnod az erről szóló cikkünket.

Nincs más dolgod, mint követve az útmutatásokat elkészíteni ezt a boltok polcain is csak ritkán megtalálható finomságot, amivel bátran a legnagyobb kritikusaidat is megkínálhatod majd.

Így készül az ananász pálinka

Nem sokan készítenek ananászból pálinkát, ezért is gondoltunk rá, hogy megosztjuk ezzel kapcsolatos sikerélményünket oldalunk látogatóival. Az ananász cefrét frissen préselt ananászléből készítettük, nem darált ananászból. A mérések elvégzéséhez digitális pH mérőt valamint mustfokolót használtunk.

Nagyon érdekes következtetéseket lehet levonni a mért értékekből, például érdemes megfigyelni, hogy a habzásgátló hozzáadását követően hirtelen megindult az erjedés (lecsökkent a cukorfok).

Feliratkozás RSS - pálinkafőzés csatornájára