Mustfokoló

Cikkszám:
E-2159
Szállítási súly: 
0.2 kg
Elérhetőség: 
Készleten
2 600 Ft

Termékinformáció

A mustfokolóval az erjedés előtt a bor és cefre cukorfokát tudja megállapítani és előre kiszámíthatja, várhatóan mennyi alkoholt kap az erjedés végére.

Mivel a cukor az erjedés során alkohollá és széndioxiddá alakul, a mustfokolóval meg lehet mondani előre, várhatóan mennyi alkohol lesz a cefrében vagy borban az erjedés befejeztével (természetesen ez az eredmény csak a tökéletes erjedési folyamatra igaz, amikor az összes cukor alkohollá alakul).

Műanyag tokban szállítjuk. A mérés elvégzéséhez mérőhengerre vagy más, hozzá hasonló formájú eszközre is szükség van.

A cukros víz sűrűsége (és ezzel a felhajtó ereje is) nagyobb, mint a normál vezetékes vízé. Ez a felhajtóerő különbség teszi lehetővé a mustfokoló működését. A cukor a sörfőzőknek, a borászoknak és a pálinkát valamint egyéb párlatot készítőknek egyaránt fontos, mivel cukor nélkül nem lenne erjedés, tehát nem jönne létre alkohol sem. A mustfokoló éppen ezért fontos készülék az erjedés ellenőrzéséhez, hiszen minél több a cukor, annál több alkoholt nyerhetünk ki. A sűrűséget úgynevezett Öchsle-fokban mérjük.

A mustfokoló a következő feladatokra alkalmas:

  • az erjedés során a cefre cukortartalmából megbecsülhető vele a várható alkoholtartalom
  • ellenőrizhető vele az erjedési folyamat
  • pontosan megmondható, hogy befejeződött-e az erjedés

Részletes magyar nyelvű használati utasítással együtt szállítjuk, mely tartalmazza azt is, hogyan lehet a cukortartalomból a várható alkohol mennyiségét kiszámolni.

A mustfokoló használatáról írt részletes cikkünket itt olvashatja.

Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

  • hétfő: 9-14
  • kedd: 9-19
  • szerda: 9-14
  • csütörtök: 9-14
  • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.