Mustfokoló

Mustfokoló
Mustfokoló

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-2159
2 600 Ft
Szállítási súly: 
0.2 kg
Szállítási idő: 
Készleten

A mustfokolóval az erjedés előtt a bor és cefre cukorfokát tudja megállapítani és előre kiszámíthatja, várhatóan mennyi alkoholt kap az erjedés végére.

Mivel a cukor az erjedés során alkohollá és széndioxiddá alakul, a mustfokolóval meg lehet mondani előre, várhatóan mennyi alkohol lesz a cefrében vagy borban az erjedés befejeztével (természetesen ez az eredmény csak a tökéletes erjedési folyamatra igaz, amikor az összes cukor alkohollá alakul).

Műanyag tokban szállítjuk. A mérés elvégzéséhez mérőhengerre vagy más, hozzá hasonló formájú eszközre is szükség van.

A cukros víz sűrűsége (és ezzel a felhajtó ereje is) nagyobb, mint a normál vezetékes vízé. Ez a felhajtóerő különbség teszi lehetővé a mustfokoló működését. A cukor a sörfőzőknek, a borászoknak és a pálinkát valamint egyéb párlatot készítőknek egyaránt fontos, mivel cukor nélkül nem lenne erjedés, tehát nem jönne létre alkohol sem. A mustfokoló éppen ezért fontos készülék az erjedés ellenőrzéséhez, hiszen minél több a cukor, annál több alkoholt nyerhetünk ki. A sűrűséget úgynevezett Öchsle-fokban mérjük.

A mustfokoló a következő feladatokra alkalmas:

  • az erjedés során a cefre cukortartalmából megbecsülhető vele a várható alkoholtartalom
  • ellenőrizhető vele az erjedési folyamat
  • pontosan megmondható, hogy befejeződött-e az erjedés

Részletes magyar nyelvű használati utasítással együtt szállítjuk, mely tartalmazza azt is, hogyan lehet a cukortartalomból a várható alkohol mennyiségét kiszámolni.

A mustfokoló használatáról írt részletes cikkünket itt olvashatja.