Lekváros és szószos edény

Lekvárfőző edény vörösrézből
Lekvárfőző edény vörösrézből
  • Lekvárfőző edény vörösrézből
  • Lekváros edény vörösrézből több méretben
  • Lekvárfőző edény vörösrézből

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
E-9530
28 900 Ft
Szállítási súly: 
1.9 kg
Sajátosságok: 
Átmérő felül 275 mm, alul 200 mm, magasság 110 mm.
Szállítási idő: 
Szállítás 1 héten belül

Ez a masszív, különlegesen nehéz CopperGarden® vörösréz lekvárfőző edény a hagyományos és az exkluzív konyhák alapfelszerelése közé tartozik.

Főként szósz készítéséhez és lekvár befőzéséhez ajánljuk, de például olvasztott csokoládé simára keveréséhez valamint karamell és marcipán előállításához is javasoljuk. A vörösrezet a savas anyagok megmarják, ezért savas (például citromot tartalmazó) ételek elkészítéséhez ne használja.

Az edénynek nem csak a bevonata vörösréz, hanem teljesen vörösrézből készül. Kérjük, olvassa el blogunkban a vörösréz jótékony egészségügyi hatásairól szóló írásunkat is.

Az edény két oldalán sárgaréz fül található – pontosan úgy, ahogyan azt jó okkal Franciaországban a lekvárfőzéshez használják. Az alja enyhén domború.

De vajon miért egy vörösréz edény a legjobb választás a lekvárfőzéshez? A vörösréz antibakteriális hatású, megöli a mikroorganizmusokat, így már alacsony hőmérsékleten is olyan lekvárt tud főzni, ami nem romlik meg és nem kell a lekvárt halálra főzni és minden vitamint kiégetni belőle. Másrészt a vörösréz katalizátorként működik, a kénes anyagokat megköti, így jobb ízű lesz az étel. Ezen felül segíti a gyümölcsökben található pektinek jobb zselésítését is. Ha vörösréz edényt használ lekvárfőzéshez, akkor általában felesleges befőző cukrot használnia. Próbálja ki, és rövid időn belül azon veszi majd észre magát, hogy többé nem akar más edényben befőzni!

Figyelem: a vörösréz nem marad örökre ilyen fényes. A levegő hatására elszíneződik és szép, barnás színű patina képződik rajta. Ez természetesen ha szeretné, letisztítható róla.