Üdvözöljük webáruházunkban, a minőségi aromák, élesztők, pálinkafőzők és gyümölcsfeldolgozó eszközök szakértőjénél!

Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

Kategóriák
Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

  • Kategóriák
    • Aroma, esszencia
    • Cefre készítése
    • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
    • Pálinka és bor szűrés
    • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
    • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
    • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
    • Illóolaj lepárlás eszközei
    • Mérőeszközök
    • Hidegfüst generátorok és tartozékok
    • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
    • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
    • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
    • Könyvek
    • Ajándéktárgyak
  • Blog
    • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
    • A pálinkafőzés művészete
    • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
    • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
  1. Blog
  1. Blog
Vissza

Miért fontos a légáramlás iránya az aszalógépeknél?

Az aszalóknál alapvetően meghatározza a szárítás teljesítményét és minőségét a levegőáramlás iránya.
Aktuális cikkünkben összehasonlítjuk az aszalógép típusoknál fellelhető két különböző légáramlási irányt: a függőleges és vízszintes szárítás hatékonyságát és sajátosságait.
Ha aszalógép vásárlása előtt állsz, mindenképpen érdemes elolvasnod írásunkat!

Pálinkaüst
Pálinkaüst

Függőleges irányú légáram - alacsony szárítási, aszalási képesség
Sok jelenleg kapható aszalónál a levegő alulról felfelé áramlik. Ezeknél a típusoknál - ahogyan az a jobb oldalon lévő képen is látszik - a levegő már az első tálcánál telítődik nedvességgel és elkezd lehűlni, és ez az egyre hűvösebb, lassabb és nedvessebb levegő áramlik a többi tálcához. Ez természetesen azt jelenti, hogy a felső szintre tett élelmiszerek csak akkor tudnak megszáradni, ha időnként megcseréli a tálcák sorrendjét.

A vertikális, azaz függőleges légáramlásnak van egy másik hátránya is: az alsó szintre helyezett termékek meggátolják a levegő feljutását a további tálcákra. A gyakorlatban tehát ezekben az aszalógépekben olyan termékeket, melyek nagyrészt lefedik a tálca felületét vagy folyékony halmazállapotúak és ezért csak alátéten száríthatók, egyszerűen nincs értelme szárítani. Ennek elkerülése érdekében az alsó tárcsákra csak kicsi és kevés darabot szabad tenni, így viszont a készülék kihasználtsága alacsony.

Vízszintes irányú légáram - nagy szárítási, aszalási képesség még sok aszalvány esetében is
A Biosec aszalóban ezzel szemben egészen egyszerűen a levegő áramlási iránya más: vertikális helyett horizontális, azaz vízszintes irányban halad át a levegő. Az alsó képen is jól látható módon a meleg levegő áramlása itt nem ütközik akadályba, szabadon halad el minden tálca és minden egyes darab mellett. A rendszer egyenletesen szárít minden darabot, függetlenül attól, melyik aszalótálcára helyezte azt. A tálcákon lévő hely hatékonyan kihasználható, hiszen minden tálca teljes felületére helyezhető szárítandó élelmiszer.

A Biosec aszalóval száríthat akár a tálca 100%-át elfoglaló lapokat is, tehát lehetősége van tálcányi méretű müzli szelet, palacsinta vagy tésztatekercs szárítására is. Akár olyan termékeket is száríthat benne, amelyek eredetileg folyékony halmazállapotúak (például turmixolt céklából készített lapok), ilyenkor egy aszalótálca betétet helyezve a tálcára szétterithető rajta a massza. Szárítást követően a lapokat krékerként, gluténmentes köretként és számtalan más célra is felhasználhatja.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Copper Age Kft.
  • 1115 Budapest, Hídvég u. 4.
  • +36203905475
  • kerdes@palinkaust.hu

 

Közvetlen üzletünk előtt ingyenes parkolóval várjuk Önöket!

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9:00-13:00 között, ezen felül flexibilisen, egyéni kérésre.

  • facebook

  • instagram

  • youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN
ÚJDONSÁGAINKRÓL

Hírlevélre feliratkozóinknak rendszeresen küldünk újdonságainkról, aktualitásainkról értesítést.

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
paypal
  • Aroma, esszencia
  • Cefre készítése
  • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
  • Pálinka és bor szűrés
  • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
  • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
  • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
  • Illóolaj lepárlás eszközei
  • Mérőeszközök
  • Hidegfüst generátorok és tartozékok
  • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
  • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
  • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
  • Könyvek
  • Ajándéktárgyak
  • Blog
    Blog
    • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
    • A pálinkafőzés művészete
    • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
    • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.