mustfokoló

 

Személyes átvétel jelenleg szerdánként, 9:00 és 13:00 között lehetséges (XI., Bocskai út 77-79, B2/240).

Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, személyes találkozó helyett telefonon (06 20/390-5475) vagy e-mailen keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Mustfokoló (cukorfok mérő) használata

Mustfokoló vagy cukorfokoló használat közbenHogyan működik a mustfokoló - más néven cukorfok mérő?

A mustfokoló (cukorfok mérő) egy igen hasznos eszköz, mely a következő feladatokra alkalmas:

  • meghatározható a cefre vagy must cukorfoka
  • már az erjedés során a cefre cukor tartalmából megbecsülhető vele a várható alkoholtartalom
  • ellenőrizhető vele az erjedési folyamat
  • pontosan megmondható, hogy befejeződött-e az er­jedés
  • cukrozás esetén a kívánt eredmény eléréséhez meghatározható vele a szükséges cukormennyiség

A cukor a sörfőzőknek, a borászoknak és a pálinkát vala­mint egyéb párlatot készítőknek egyaránt fontos, mivel cukor nélkül nem lenne erjedés, te­hát nem jönne lét­re alkohol sem. A mustfokoló éppen ezért fontos készülék az erjedés ellenőrzéséhez, hiszen minél több a cukor, annál több alkoholt nyerhetünk ki

Pálinkás, aszalásos, illóolaj lepárlásos, füstöléses témák

Feliratkozás RSS - mustfokoló csatornájára