Üdvözöljük webáruházunkban, a minőségi aromák, élesztők, pálinkafőzők és gyümölcsfeldolgozó eszközök szakértőjénél!

Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

Kategóriák
Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

  • Kategóriák
    • Aroma, esszencia
    • Cefre készítése
    • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
    • Pálinka és bor szűrés
    • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
    • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
    • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
    • Illóolaj lepárlás eszközei
    • Mérőeszközök
    • Hidegfüst generátorok és tartozékok
    • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
    • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
    • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
    • Könyvek
    • Ajándéktárgyak
  • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
  • Receptek
  • A pálinkafőzés művészete
  • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
  • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
  1. Receptek
  1. Receptek
Vissza

Eredeti osztrák - stájer - fenyőpálinka recept csak ínyenceknek

Fedezd fel az eredeti stájer fenyőpálinka különleges világát! Ez a hagyományos recept nem mindennapi ízélményt kínál, ahol a cirbolyafenyő tobozának aromái találkoznak a minőségi pálinkával. Csak igazi ínyenceknek ajánljuk, akik szeretik az egyedi, karakteres italokat.

Pálinkaüst
Pálinkaüst

Toboza és tűleveleiHozzávalók:

    • 2 liter (alma)pálinka
    • 6 cirbolyafenyő toboz
    • 110 gramm cukor

    Recept:

    A cirbolyafenyő akár 40 méter magasra is megnővő, fényes tűlevelű és sűrű koronájú fajta. Tobozai felfelé állnak, fiatalon ibolyaszínűek, később pedig vörösesbarnák, 8-12 cm méretűek. Tobozait júliusban gyűjtsd be, amikor még puha és piros színű.

    Mosd meg a tobozokat, és egy megfelelően nagy uborkás üvegbe darabold bele. Öntsd rá a cukrot és a pálinkát, zárd le a fedelével, és kb. 5 héten át meleg helyen érleld. Szűrd át egy perlon szűrőn és töltsd palackokba.

    Ha nem szereted a gyantás ízt, akkor hideg helyen érleld, ugyanis a meleg hatására oldódik ki a gyanta a tobozokból.

    Használhatsz kandis vagy barna cukrot is, a cukor mennyisége ízlés kérdése.

    Vissza
    Vásárlói fiók
    • Belépés
    • Regisztráció
    • Profilom
    • Kosár
    • Kedvenceim
    Információk
    • Általános szerződési feltételek
    • Adatkezelési tájékoztató
    • Fizetés
    • Szállítás
    • Elérhetőségek
    Copper Age Kft.
    • 1115 Budapest, Hídvég u. 4.
    • +36203905475
    • kerdes@palinkaust.hu

     

    Közvetlen üzletünk előtt ingyenes parkolóval várjuk Önöket!

    Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9:00-13:00 között, ezen felül flexibilisen, egyéni kérésre.

    • facebook

    • instagram

    • youtube

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!

    ÉRTESÜLJÖN
    ÚJDONSÁGAINKRÓL

    Hírlevélre feliratkozóinknak rendszeresen küldünk újdonságainkról, aktualitásainkról értesítést.

    Feliratkozás
    A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
    paypal
    • Aroma, esszencia
    • Cefre készítése
    • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
    • Pálinka és bor szűrés
    • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
    • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
    • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
    • Illóolaj lepárlás eszközei
    • Mérőeszközök
    • Hidegfüst generátorok és tartozékok
    • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
    • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
    • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
    • Könyvek
    • Ajándéktárgyak
    • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
    • Receptek
    • A pálinkafőzés művészete
    • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
    • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
    Belépés
    Regisztráció
    Adatkezelési beállítások
    Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
    A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
    A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
    Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
    A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.