Üdvözöljük webáruházunkban, a minőségi aromák, élesztők, pálinkafőzők és gyümölcsfeldolgozó eszközök szakértőjénél!

Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

Kategóriák
Pálinkaüst Webshop

Kérdése van? +36203905475

  • Kategóriák
    • Aroma, esszencia
    • Cefre készítése
    • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
    • Pálinka és bor szűrés
    • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
    • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
    • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
    • Illóolaj lepárlás eszközei
    • Mérőeszközök
    • Hidegfüst generátorok és tartozékok
    • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
    • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
    • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
    • Könyvek
    • Ajándéktárgyak
  • Blog
    • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
    • A pálinkafőzés művészete
    • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
    • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
  1. A pálinkafőzés művészete
  1. Blog
  2. A pálinkafőzés művészete
Vissza

Otthoni pálinkafőzés eszközei

Az eddigi, pálinkafőzésről szóló anyagok elolvasása után most nézzük végig, mi mindenre van szükség egy otthon készített pálinkához. Az alábbi lista egy javaslat, természetesen az eszközök egy része némi ügyességgel és találékonysággal az otthon is megtalálható eszközökkel többé-kevésbé helyettesíthető.

Minden használt eszközünk higiénikusan tiszta legyen, ugyanis akár valamelyik edényről is kerülhet a cefrénkbe olyan szennyeződés, ami az egész megromlását okozza. Tehát ne sajnáljuk a forró vizet az edények előkészítése során, az egész munkánk tönkre mehet egy földes eszköz használatától.

Pálinkaüst
Pálinkaüst

Cefrézés:

  • a mosáshoz és a gyümölcsök válogatásához edény
  • a gyümölcsből a hibás részek eltávolításához kés
  • magozáshoz, szártalanításhoz speciális céleszköz vagy a két kezünk
  • aprítás darálóval, késsel vagy puhább gyümölcsök esetén akár taposással
  • habzásgátló bekeverése felhabosodásra hajlamos gyümölcsök (például meggy, cseresznye) esetén
  • pH beállításhoz pH indikátor és tejsav vagy citromsav
  • egyes gyümölcsök esetében antizselésítő enzim (pektináz) bekeverése
  • élesztőtáp és esetleg B1 vitamin bekeverése (ennek főként hibás gyümölcs használata során van jelentősége)
  • fajélesztő bekeverése (használatával az elkészült pálinka ízletesebb és magasabb alkohol tartalmú lesz)
  • kotyogóval is rendelkező cefretartályban a cefre érlelése

Pálinkafőzés:

  • pálinkafőző készülék
  • leégésre hajlamos gyümölcs esetén vízfürdő vagy cefreszűrő
  • pálinkafőzőbe építhető hőmérő
  • rektifikáló, ha egyszeres lepárlással is igen magas alkohol százalékot szeretnénk elérni
  • a pálinkafőző melegítésére szolgáló eszköz (lehet hagyományos módon, fával tüzelni a készülék alatt, de lehet a mérettől függően elektromos vagy gáz főzőlapon is végezni a fűtést, a legkisebb lepárlókat pedig akár spirituszkockával is melegíthetjük)
  • előfőzet elválasztó szett, melyre csak addig van szükségünk, amíg meg nem tanuljuk az előfőzetet jellegzetes oldószer szagáról felismerni
  • szeszfokoló az elkészült pálinka alkohol százalékának megméréshez
  • desztillált víz a pálinka iható alkohol tartalmúra történő higításához (desztillált vizet akár mi is készíthetünk a pálinkafőzőnkkel)
  • szűrő az elkészült pálinka szűréséhez (amennyiben üledékes a pálinka)

Érlelés és tárolás:

  • hordó
  • palack és dugó vagy kupak
  • nagy mennyiség esetén töltő és dugózó
Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Copper Age Kft.
  • 1115 Budapest, Hídvég u. 4.
  • +36203905475
  • kerdes@palinkaust.hu

 

Közvetlen üzletünk előtt ingyenes parkolóval várjuk Önöket!

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9:00-13:00 között, ezen felül flexibilisen, egyéni kérésre.

  • facebook

  • instagram

  • youtube

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

ÉRTESÜLJÖN
ÚJDONSÁGAINKRÓL

Hírlevélre feliratkozóinknak rendszeresen küldünk újdonságainkról, aktualitásainkról értesítést.

Feliratkozás
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
paypal
  • Aroma, esszencia
  • Cefre készítése
  • Szeszfokoló, mustfokoló, borfokoló
  • Pálinka és bor szűrés
  • Dugózók, dugók, hőzsugor fóliák palackokhoz
  • Cefréző és gyümölcslétároló tartályok, kiegészítők
  • Lepárlók – illóolajhoz és pálinkafőzéshez
  • Illóolaj lepárlás eszközei
  • Mérőeszközök
  • Hidegfüst generátorok és tartozékok
  • Gyümölcsfeldolgozás és lényerés
  • Aszalógépek háztartási és ipari használatra
  • Konyhai eszközök és vörösréz edények főzéshez, sütéshez
  • Könyvek
  • Ajándéktárgyak
  • Blog
    Blog
    • Összehasonlító tesztek és vásárlási tanácsok
    • A pálinkafőzés művészete
    • Bevezetés az illóolajok kinyerésébe
    • Aszalás otthon és nagyüzemi méretben
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.