Speidel Braumeister sörfőző gép

Üzletünk december 15-én, szombaton zárva tart.
Előre is köszönjük megértésüket.
Ünnepi nyitva tartás: utolsó munkanpunk idén december 20, csütörtök.
Speidel Braumeister sörfőző gép, 200 literes
Speidel Braumeister sörfőző gép, 200 literes
  • Speidel Braumeister sörfőző gép, 200 literes
  • Speidel Braumeister sörfőző gép
  • Speidel Braumeister sörfőző gép
  • Speidel Braumeister sörfőző gép
  • Speidel Braumeister sörfőző gép
  • Sörfőzés közben

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
S-45200
3 970 000 Ft
Szállítási súly: 
200 kg
Szállítási idő: 
Szállítás több mint 1 hét

200 literes Speidel sörfőző gép.

Készítsen saját sört
Készítsen valódi, saját sört. Próbáljon ki olyan különlegességeket, melyeket akár csak hallomásból ismer. Ajándékozza meg ismerőseit, barátait saját készítésű sörével, kreáljon új sörfajtákat, melyekkel megkínálhatja vendégeit.
A Braumeister sörfőző gép segítségével egyszerre kb. 20, 50 vagy 200 liter sört készíthet el. A hozzáadott komló, maláta és víz, valamint a sörfőzés lépéseinek variálásával többek között búza, pilseni vagy barna sör is készíthető. A méretei miatt a két kisebb változat ideális otthoni sörfőző készülékként, akár az erkélyen, a kertben vagy a konyhában is üzemeltethető. Könnyen kezelhető, programozható sörfőző gép, mellyel a sörfőzés egy sikeres szórakozássá válik. A készülék elektronikájának a nyelve beállítható (angol, német, francia, spanyol).
 
Specialisták által kifejlesztett, szabadalmaztatott technika
A Speidel Braumeister készülék forradalmian egyszerűen és tisztán, cseppmentesen használható. A malátát nem keverőművel, hanem kíméletes módon, a víz átszivattyúzásával mossa ki. A főzés egyetlen készülékben zajlik le, és a betáplált program alapján a folyamat teljesen automatikusan zajlik. A Speidel Braumeister főzési módszerét a DE 101 50 395 B4 számú szabadalom védi. Német gyártású készülék.
 
A sörfőzés jogi háttere Magyarországon
A sör házi készítése kizárólag saját fogyasztásra, háztartásonként évi 1000 liter mennyiségig (ez napi 3 liter sört jelent), a NAV-hoz történő előzetes bejelentési kötelezettség mellett adómentes. Kisüzemek esetében a jövedéki biztosíték minimuma 2012-től a felére csökkent (500e Ft), a megbízható adósként nyilvántartott sörfőzők esetében pedig 250e Ft-tal is beéri a NAV. Ezen felül az adminisztratív kötelezettségek is jelentősen csökkentek.
 
A sörfőzés folyamata (az oldal alján kérem, tekintse meg a videófilmet is)
Programozás
A készíteni kívánt sör receptjének megfelelően beprogramozzuk a programlépéseket. A sörfőző automatika bekapcsolásával elkezdődik a sörfőzési folyamat. A vezérlés lépésről lépésre vezeti a felhasználót az egyes munkafolyamatokon, és teljesen automatikusan elvégzi mind a négy főzési lépést.
 
Cefrézés
A recepttől és a hozzá tartozó módszertől függően először vizet kell a készülékbe tölteni, melyet 38°C-ra melegít. Belehelyezzük a malátázó hengert a szűrőbetétekkel egyetemben. A szűrőbetétek közé öntjük a malátát. Rögzítjük a hengert a kiemelő rúddal és a kengyellel.
 
Főzés
A szivattyú bekapcsolódásával keletkező vízforgás alaposan és kíméletesen mossa ki a keményítőt a malátából. A főzés négy lépése a programozásnak megfelelően – például a következők szerint – zajlik:
1. fázis: fehérje fázis - 55°C, kb. 5 perc
2. fázis: maltóz fázis - 63°C, kb. 30 perc
3. fázis: cukor fázis - 72°C, kb. 20 perc
4. fázis: cukor fázis - 78°C, kb.10 perc
 
Szűrés
A négy fázist követően hangjelzést ad a sörfőző készülék, ezt követi a szűrés. A szűrés igen egyszerű és gyors művelet: a malátázó hengert kell csupán kiemelni. Pár percig hagyjuk csepegni – esetleg némi vizet lehet önteni a malátára, ezzel tovább növelve a kihozatalt. A visszamaradt törkölyt állati takarmányként lehet hasznosítani.
 
Komlózás
A sörlevet 80 percen át főzzük a nyitott tetejű Speidel sörfőző készülékben, miközben többször komlót adunk hozzá. Az elpárolgó vizet friss vízzel pótolhatjuk. A Braumeister sörfőzőben lévő kiemelő rúd ekkor a mennyiség mérésére szolgál. A sörfőzési fázis végeztével ismét hangjelzést ad a készülék.
 
Erjesztés/érlelés
A komlózás után a sörlevet minél gyorsabban le kell hűteni a sörlé hűtővel (tartalmazza a starter szett) – illetve a Gastro méretű, 200 literes Braumeister esetében a dupla falú üst hűti le erjesztési hőmérsékletre. Fajélesztő hozzáadását követően egy megfelelően nagy méretű tartályban (tartalmazza a starter szett) erjesztjük meg a sört. Több hetes erjesztést követően palackokba vagy sörös hordóba (vásárolható tartozék) fejtjük át.
 
A 200 literes Speidel Braumeister (gasztro) sörfőző készülék műszaki adatai:
Anyaga: rozsdamentes nemesacél
Súly: 145 kg beépített kiemelő mechanikával együtt, szállítási súlya 200 kg
Fűtőspirál: 3x3000 Watt fűtési teljesítmény
Szivattyú: 1x370 Watt
Elektromos csatlakozás: 400 V, 16 A, 9,4 kW
Térfogat: 200 liter kész sör (normál sör), mely kb. 230 liter sörlének felel meg
Magasság: 208 cm
Szélesség: 136 cm
Mélység: 90 cm
Vezérlés: teljesen automatikus vezérlés (hőmérséklet, idő, szivattyú)
 
Ingyenes házhoz szállítás az ország területén belül bárhová!
Csak nálunk: részletes, 30 oldalas magyar nyelvű használati utasítás sörreceptekkel.