Speidel Braumeister sörfőző gép

Speidel Braumeister sörfőző gép, 200 literes
Speidel Braumeister sörfőző gép, 200 literes
 • Speidel Braumeister sörfőző gép, 200 literes
 • Speidel Braumeister sörfőző gép
 • Speidel Braumeister sörfőző gép
 • Speidel Braumeister sörfőző gép
 • Speidel Braumeister sörfőző gép
 • Sörfőzés közben
Cikkszám:
S-45200
Szállítási súly: 
200 kg
Elérhetőség: 
Szállítás több mint 1 hét
3 970 000 Ft

Termékinformáció

200 literes Speidel sörfőző gép.

Készítsen saját sört
Készítsen valódi, saját sört. Próbáljon ki olyan különlegességeket, melyeket akár csak hallomásból ismer. Ajándékozza meg ismerőseit, barátait saját készítésű sörével, kreáljon új sörfajtákat, melyekkel megkínálhatja vendégeit.
A Braumeister sörfőző gép segítségével egyszerre kb. 20, 50 vagy 200 liter sört készíthet el. A hozzáadott komló, maláta és víz, valamint a sörfőzés lépéseinek variálásával többek között búza, pilseni vagy barna sör is készíthető. A méretei miatt a két kisebb változat ideális otthoni sörfőző készülékként, akár az erkélyen, a kertben vagy a konyhában is üzemeltethető. Könnyen kezelhető, programozható sörfőző gép, mellyel a sörfőzés egy sikeres szórakozássá válik. A készülék elektronikájának a nyelve beállítható (angol, német, francia, spanyol).
 
Specialisták által kifejlesztett, szabadalmaztatott technika
A Speidel Braumeister készülék forradalmian egyszerűen és tisztán, cseppmentesen használható. A malátát nem keverőművel, hanem kíméletes módon, a víz átszivattyúzásával mossa ki. A főzés egyetlen készülékben zajlik le, és a betáplált program alapján a folyamat teljesen automatikusan zajlik. A Speidel Braumeister főzési módszerét a DE 101 50 395 B4 számú szabadalom védi. Német gyártású készülék.
 
A sörfőzés jogi háttere Magyarországon
A sör házi készítése kizárólag saját fogyasztásra, háztartásonként évi 1000 liter mennyiségig (ez napi 3 liter sört jelent), a NAV-hoz történő előzetes bejelentési kötelezettség mellett adómentes. Kisüzemek esetében a jövedéki biztosíték minimuma 2012-től a felére csökkent (500e Ft), a megbízható adósként nyilvántartott sörfőzők esetében pedig 250e Ft-tal is beéri a NAV. Ezen felül az adminisztratív kötelezettségek is jelentősen csökkentek.
 
A sörfőzés folyamata (az oldal alján kérem, tekintse meg a videófilmet is)
Programozás
A készíteni kívánt sör receptjének megfelelően beprogramozzuk a programlépéseket. A sörfőző automatika bekapcsolásával elkezdődik a sörfőzési folyamat. A vezérlés lépésről lépésre vezeti a felhasználót az egyes munkafolyamatokon, és teljesen automatikusan elvégzi mind a négy főzési lépést.
 
Cefrézés
A recepttől és a hozzá tartozó módszertől függően először vizet kell a készülékbe tölteni, melyet 38°C-ra melegít. Belehelyezzük a malátázó hengert a szűrőbetétekkel egyetemben. A szűrőbetétek közé öntjük a malátát. Rögzítjük a hengert a kiemelő rúddal és a kengyellel.
 
Főzés
A szivattyú bekapcsolódásával keletkező vízforgás alaposan és kíméletesen mossa ki a keményítőt a malátából. A főzés négy lépése a programozásnak megfelelően – például a következők szerint – zajlik:
1. fázis: fehérje fázis - 55°C, kb. 5 perc
2. fázis: maltóz fázis - 63°C, kb. 30 perc
3. fázis: cukor fázis - 72°C, kb. 20 perc
4. fázis: cukor fázis - 78°C, kb.10 perc
 
Szűrés
A négy fázist követően hangjelzést ad a sörfőző készülék, ezt követi a szűrés. A szűrés igen egyszerű és gyors művelet: a malátázó hengert kell csupán kiemelni. Pár percig hagyjuk csepegni – esetleg némi vizet lehet önteni a malátára, ezzel tovább növelve a kihozatalt. A visszamaradt törkölyt állati takarmányként lehet hasznosítani.
 
Komlózás
A sörlevet 80 percen át főzzük a nyitott tetejű Speidel sörfőző készülékben, miközben többször komlót adunk hozzá. Az elpárolgó vizet friss vízzel pótolhatjuk. A Braumeister sörfőzőben lévő kiemelő rúd ekkor a mennyiség mérésére szolgál. A sörfőzési fázis végeztével ismét hangjelzést ad a készülék.
 
Erjesztés/érlelés
A komlózás után a sörlevet minél gyorsabban le kell hűteni a sörlé hűtővel (tartalmazza a starter szett) – illetve a Gastro méretű, 200 literes Braumeister esetében a dupla falú üst hűti le erjesztési hőmérsékletre. Fajélesztő hozzáadását követően egy megfelelően nagy méretű tartályban (tartalmazza a starter szett) erjesztjük meg a sört. Több hetes erjesztést követően palackokba vagy sörös hordóba (vásárolható tartozék) fejtjük át.
 
A 200 literes Speidel Braumeister (gasztro) sörfőző készülék műszaki adatai:
Anyaga: rozsdamentes nemesacél
Súly: 145 kg beépített kiemelő mechanikával együtt, szállítási súlya 200 kg
Fűtőspirál: 3x3000 Watt fűtési teljesítmény
Szivattyú: 1x370 Watt
Elektromos csatlakozás: 400 V, 16 A, 9,4 kW
Térfogat: 200 liter kész sör (normál sör), mely kb. 230 liter sörlének felel meg
Magasság: 208 cm
Szélesség: 136 cm
Mélység: 90 cm
Vezérlés: teljesen automatikus vezérlés (hőmérséklet, idő, szivattyú)
 
Ingyenes házhoz szállítás az ország területén belül bárhová!
Csak nálunk: részletes, 30 oldalas magyar nyelvű használati utasítás sörreceptekkel.

Videó

Hasonló termékek

Fertőtlenítő szer eszközökhöz, 100 gramm (VWP)
Sörfőzőknek és cefre készítőknek javasolt szer, mellyel szagtalanul, gyorsan és hatékonyan lehet fertőtleníteni minden hordót és eszközt.
Komplett enzim keményítő tartalmú cefrékhez, 25 literhez elegendő
Keményítő tartalalmú cefrék (gabona, burgonya) készítéséhez ajánlott enzim, mely lebontja a keményítőt erjeszthető cukorrá.
Melegítő öv cefréző tartályokhoz
Kisebb cefréző hordókhoz használható melegítő öv. Különösen a téli cefrézéseknél ajánljuk használatát.
Speidel nemesacél nyomásálló hordó
Cider, habzóbor, bor, must és szóda készítéséhez, sör tárolásához javasolt Speidel nemesacél nyomásálló hordó.
Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 10 literes
Egyre kevésbé talál ízlésének megfelelő sört? Készítsen saját sört, pontosan olyat, amilyet szeret a Speidel Braumeister sörfőző gépével! Otthoni, kisüzemi és nagyüzemi méretben egyaránt kapható.
Általános információk Üzletünk Szállítási határidő és díj
Nálunk nyugodtan felteheti kérdéseit, szeretettel látjuk akár érdeklődő, kezdő vagy profi. A szakértői kiszolgálás ezen a helyen mindenkinek jár.
 
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
 
Nincs minimális rendelési összeg vagy mennyiség.
 
Weboldalunk és üzletünk árai megegyeznek.
1113, Budapest
Bocskai út 77-79, B2-es bejárat, II/240 térkép

Nyitvatartási idő:

 • hétfő: 9-14
 • kedd: 9-19
 • szerda: 9-14
 • csütörtök: 9-14
 • péntek: 9-19
A munknapokon 10 óráig leadott rendeléseket - amennyiben minden termék raktáron van -, még aznap becsomagoljuk és átadjuk a futárszolgálatnak, így  következő munkanap Önnél lehet
 
Szállítási díjaink:
GLS csomagpontba: 990 Ft*
Házhoz szállítás: GLS futárszolgálattal, súlytól függően 1.370 Ft-tól.
*A GLS által vállalt maximális mérethatár erejéig (40 kg ill. 3 méter körméret), ezt követően szállítmányozó céggel szállítva, egyedi ár alapján.

Aroma, esszencia címkék