Szűrés

Pálinka szűrés - Bor szűrés - Aktív szén és szűrőpapír

A cefrézési és pálinkafőzési hibák elronthatják a pálinka ízét és tükrösségét.

Az opálos vagy tejszerű pálinka a sok kozmaolajra utal, mely az utópárlat nem megfelelő leválasztásából adódik, korrigálásához mértékétől függően a nagyon finom papírszűrőt vagy a komplett szűrőt ajánljuk.

A pálinkában lebegő darabkák arra utalnak, hogy a pálinkafőző belsejében lerakódások vannak, ezt a perlon szűrővel könnyen meg lehet szűrni. Ez a szűrő mosható, így akárhányszor tudja használni.

A dohos, penészes vagy kátrányos íz és szag egyértelmű cefrézési hiba, amit aktív szénnel lehet javítani. Szintén aktív szénnel javítható az égett íz is, melyet a pálinkafőzés során odaégett cefre okoz.

A pálinka és egyéb desztillátumok kezelésével és szűrésével a legtöbb ízhiba és zavarosság korrigálható.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

Aktív szén
Ízhibás pálinka és bor esetében érdemes megfontolni az aktív szén használatát.
620 Ft
Tölcsér papírszűrővel
Gazdaságos és sokoldalú komplett szűrő gyümölcslé, must, bor, pálinka, borpárlat és minden más párlat szűrésére.
15 900 Ft
Papírszűrő bor és pálinka szűréséhez
Finom szűrő, mely még az élesztőgombákat és a baktériumokat is megszűri. Pálinka nagyon finom szűréséhez ajánljuk.
510 Ft
Perlon szűrőbetét bor és pálinka szűréséhez
Mosható perlon szűrő a látható szennyeződések megszűréséhez.
2 900 Ft
Szűrőanyag bor és pálinka szűréséhez
A perlon szűrővel együtt javasolt használni, eltávolítja a finomabb szennyeződéseket is a borból és pálinkából.
2 590 Ft