Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett

Üzletünk december 15-én, szombaton zárva tart.
Előre is köszönjük megértésüket.
Ünnepi nyitva tartás: utolsó munkanpunk idén december 20, csütörtök.
Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 10 literes
Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 10 literes
  • Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 10 literes
  • Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 20 literes
  • Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 50 literes
  • Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 200 literes (a szett a sárgával jelölt darabokat tartalmazza)
  • Speidel Braumeister sörfőző gép starter szett, 500 literes (a szett a sárgával jelölt darabokat tartalmazza)
  • Speidel nemesacél sörlé hűtő spirál

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
S-41011
485 000 Ft
Szállítási súly: 
13 kg
Sajátosságok: 
Anyaga: rozsdamentes nemesacél Súly: 10 kg beépített kiemelő rúddal együtt, szállítási súlya 13 kg (kartonba csomagolva) Fűtőspirál: 1000 Watt fűtési teljesítmény Szivattyú: 9 Watt Elektromos csatlakozás: 230 V, 10 A Térfogat: 10 liter kész sör (normál sör), mely kb. 12 liter sörlének felel meg Magasság: 48 cm Átmérő: 30 cm Vezérlés: teljesen automatikus vezérlés (hőmérséklet, idő, szivattyú) A 10 literes Braumeister (hobby) starter szett részei: 1x 10 literes Speidel Braumeister (hobby) sörfőző készülék 1x Speidel sörlé hűtő a 10 literes Braumeister sörfőző készülékhez 1x Speidel maláta daráló 1x Speidel erjesztő tartály, 12 literes 1x Speidel leeresztő csap az erjesztő tartályhoz 1x Speidel kotyogó gumidugóval 1x maláta adagoló kanál
Szállítási idő: 
Szállítás több mint 1 hét

Készítsen valódi, saját sört otthon vagy üzemi méretben! Próbáljon ki olyan különlegességeket, melyeket akár csak hallomásból ismer. Ajándékozza meg ismerőseit, barátait saját készítésű sörével, kreáljon új sörfajtákat, melyekkel megkínálhatja vendégeit.

A hozzáadott komló, maláta és víz, valamint a sörfőzés lépéseinek variálásával többek között búza, pilseni vagy barna sör is készíthető. A méretei miatt a két kisebb változat ideális otthoni sörfőző készülékként, akár az erkélyen, a kertben vagy a konyhában is üzemeltethető. Könnyen kezelhető, programozható sörfőző gép, mellyel a sörfőzés egy sikeres szórakozássá válik. A készülék elektronikájának a nyelve beállítható (angol, német, francia, spanyol), használatát részletes magyar nyelvű használati utasítással segítjük.

A Speidel Braumeister készülék forradalmian egyszerűen és tisztán, cseppmentesen használható. A malátát nem keverőművel, hanem kíméletes módon, a víz átszivattyúzásával mossa ki. A főzés egyetlen készülékben zajlik le, és a betáplált program alapján a folyamat teljesen automatikus. A Speidel Braumeister főzési módszerét a DE 101 50 395 B4 számú szabadalom védi. Német gyártású készülék.

A sör házi készítése kizárólag saját fogyasztásra, háztartásonként évi 1000 liter mennyiségig (ez napi 3 liter sört jelent), a NAV-hoz történő előzetes bejelentési kötelezettség mellett adómentes.

A sörfőzés folyamata (az oldal alján kérjük, tekintse meg a videófilmet is)
Programozás
A készíteni kívánt sör receptjének megfelelően programozza be a programlépéseket. A sörfőző automatika bekapcsolásával elkezdődik a sörfőzési folyamat. A vezérlés lépésről lépésre vezeti a felhasználót az egyes munkafolyamatokon, és teljesen automatikusan elvégzi mind a négy főzési lépést.

Cefrézés
A recepttől és a hozzá tartozó módszertől függően először vizet kell a készülékbe tölteni, melyet 38°C-ra melegít. Helyezze bele a malátázó hengert a szűrőbetétekkel egyetemben. A szűrőbetétek közé öntse a malátát. Rögzítse a hengert a kiemelő rúddal és a kengyellel.

Főzés
A szivattyú bekapcsolódásával keletkező vízforgás alaposan és kíméletesen mossa ki a keményítőt a malátából. A főzés négy lépése a programozásnak megfelelően – például a következők szerint – zajlik:

  • 1. fázis: fehérje fázis - 55°C, kb. 5 perc
  • 2. fázis: maltóz fázis - 63°C, kb. 30 perc
  • 3. fázis: cukor fázis - 72°C, kb. 20 perc
  • 4. fázis: cukor fázis - 78°C, kb.10 perc

Szűrés
A négy fázist követően hangjelzést ad a sörfőző készülék, ezt követi a szűrés. A szűrés más módszerekkel ellentétben igen egyszerű, tiszta és gyors művelet: a malátázó hengert kell csupán kiemelni. Pár percig hagyja csepegni – esetleg némi vizet önthet a malátára, ezzel tovább növelve a kihozatalt. A visszamaradt törkölyt állati takarmányként lehet hasznosítani.

Komlózás
A sörlevet 80 percen át főzze a nyitott tetejű Speidel sörfőző készülékben, miközben többször komlót ad hozzá. Az elpárolgó vizet friss vízzel pótolhatja. A Braumeister sörfőzőben lévő kiemelő rúd ekkor a mennyiség mérésére szolgál. A sörfőzési fázis végeztével ismét hangjelzést ad a készülék.

Erjesztés/érlelés
A komlózás után a sörlevet minél gyorsabban le kell hűteni a sörlé hűtővel (tartalmazza a starter szett). Fajélesztő hozzáadását követően egy megfelelően nagy méretű tartályban (tartalmazza a starter szett) erjessze meg a sört. Az erjedést követően palackokba vagy sörös hordóba (vásárolható tartozék) fejthető át.

Ingyenes házhoz szállítás az ország területén belül bárhová!

Csak nálunk: részletes, 30 oldalas magyar nyelvű használati utasítás sörreceptekkel.