Könyvek

Általunk is olvasott és jónak talált könyvek a lepárlás, a pálinkafőzés témájáról valamint az élelmiszerek otthoni elkészítéséről.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

A metszés ábécéje könyv
Érthetően a metszésről kezdők és haladók részére
A tradicionális lepárlás művészete - pálinkafőzés, lepárlás, illóolajok és további témák... könyv
Érthetően íródott szakkönyv azoknak, akik szeretnének elmélyülni a hagyományos pálinkafőzés valamint az illóolaj kinyerés rejtelmeiben.
Coelho: Az alkimista könyv
Coelho sikerkönyve, az Alkimista immár nálunk is kapható. Nem csak alkimisták számára!
Családi gyógynövénytár - a gyógynövények felhasználása, alkalmazása
A legfontosabb hazai gyógynövényekről minden, amit tudni érdemes. Különböző betegségek, tünetek enyhítése, homeopátiás alkalmazás, praktikus receptek a humán- és állatgyógyászathoz valamint a kártevők ellen. Nem csak biogazdáknak!
Élő aszalványok könyve
Nyerskonyhás aszalványok receptjei egy kiválóan használható könyvben, Lénárt Gitta tollából.
Füstölés - hús, kolbászféleségek, hal
A könyv bemutatja a meleg- és hidegfüstölési eljárást és a szükséges eszközöket, tanácsot ad a megfelelő minőségű fa illetve forgács beszerzéséhez. Ezenkívül recepteket közöl a különböző húsfélék, kolbászfélék és halak elkészítéséhez.
Füstölők - A füstölés ábécéje könyv
Tömjén és füstölő – ha ez a két szó izgalomba hozza, érdemes ezt a könyvet beszereznie.
Házi aszalás könyv
Aszalás receptek, mentes ételek készítése könnyedén egy színes szakácskönyv segítségével​.
Házi borászkodás könyv
Érthető nyelvezeten íródott szakkönyv kezdő borászoknak​. Segítségével egyszerűvé válik olyan minőségű bort készíteni otthon, melyet ünnepekre is méltán lehet elővenni.
Házi sajtkészítés kecske, juh és tehéntejből
Joghurt, túró és sajt készítés otthon vagy kisüzemi méretben juh, kecske és tehén tejéből. Érthető alapismeretek mindenkinek!
Házi vágás, bontás, töltelékáru-készítés (sertés, marha, juh, nyúl)
A házi vágás című könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle.
A hobbikertész üvegháza - könyv
Ez a könyv a hobbikertészek számára készült, közérthető, szakszerű és áttekinthető. Látványosan és követhetően mutatja be az üvegházak tervezését és építését. Tájékoztat elhelyezésükről, formájukról, technikai berendezéseik és hasznosítási lehetőségeik felől, valamint a zöldség-, fűszer-, haszon- és dísznövények termesztéséről.
Hurka, kolbász, szalámi és más finomságok házi készítése könyv
Szeretne otthon hurkát, kolbászt, szafaládét vagy mondjuk szalámit készíteni? Kipróbált receptekkel teli könyv számtalan hasznos tanáccsal.
Húsfélék pácolása és füstölése - a sonkától az oldalasig könyv
Részletes és érthetően fogalmazott könyv a húsfüstölés mikéntjéről, pontos receptekkel és a füstölés módjának alapos leírásával.
Méhészek könyve
Kezdő és profi méhészeknek szóló, egy élet tapasztalatát összefoglaló köny a méhészkedésről és a méhészetről.
Talaj nélküli zöldséghajtatás - könyv a talaj nélküli, hidrokultúrás termesztésről
Akár kezdő, akár profi termelő, ennek a hidrpóniás és hidrokultúrás, azaz talaj nélküli hajtatásról szóló könyvnek nagy hasznát fogja venni. Érthető megfogalmazású, hiánypótló mű, melyet gyakorlati tapasztalattal és elméleti tudással egyaránt rendelkező szakemberek írtak.
Vadon termő és termesztett gyógynövények könyv, Dr. Bernáth Jenő
Nagyszerű szakkönyv azoknak, akik a gyógynövények termesztésével, feldolgozásával, felhasználásával vagy illóolajok kinyerésével foglalkoznak. Gyakorlati tudás! 640 oldal tömény tudás a 32 oldalnyi színes melléklettel. Mi is ezt a könyvet forgatjuk!