Könyvek
Általunk is olvasott és jónak talált könyvek a lepárlás, a pálinkafőzés témájáról valamint az élelmiszerek otthoni elkészítéséről.
Érthetően íródott szakkönyv azoknak, akik szeretnének elmélyülni a hagyományos pálinkafőzés valamint az illóolaj kinyerés rejtelmeiben.
Az aszalás az egyik legősibb tartósítási forma. Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsnek sajátos ízvilága alakul ki. Az aszalt szilva például nem helyettesíthető sem friss, sem mélyhűtött szilvával.
A legfontosabb hazai gyógynövényekről minden, amit tudni érdemes. Különböző betegségek, tünetek enyhítése, homeopátiás alkalmazás, praktikus receptek a humán- és állatgyógyászathoz valamint a kártevők ellen. Nem csak biogazdáknak!
A könyv bemutatja a meleg- és hidegfüstölési eljárást és a szükséges eszközöket, tanácsot ad a megfelelő minőségű fa illetve forgács beszerzéséhez. Ezenkívül recepteket közöl a különböző húsfélék, kolbászfélék és halak elkészítéséhez.
Tömjén és füstölő – ha ez a két szó izgalomba hozza, érdemes ezt a könyvet beszereznie.
Érthető nyelvezeten íródott szakkönyv kezdő borászoknak. Segítségével egyszerűvé válik olyan minőségű bort készíteni otthon, melyet ünnepekre is méltán lehet elővenni.
Joghurt, túró és sajt készítés otthon vagy kisüzemi méretben juh, kecske és tehén tejéből. Érthető alapismeretek mindenkinek!
A házi vágás című könyv azoknak is szolgál hasznos ötletekkel, akik mindig is saját vágású hússal látták el családjukat, azok pedig, akik még nem próbálkoztak ilyesmivel, megtanulhatják belőle.
Ez a könyv a hobbikertészek számára készült, közérthető, szakszerű és áttekinthető. Látványosan és követhetően mutatja be az üvegházak tervezését és építését. Tájékoztat elhelyezésükről, formájukról, technikai berendezéseik és hasznosítási lehetőségeik felől, valamint a zöldség-, fűszer-, haszon- és dísznövények termesztéséről.
Szeretne otthon hurkát, kolbászt, szafaládét vagy mondjuk szalámit készíteni? Kipróbált receptekkel teli könyv számtalan hasznos tanáccsal.
Részletes és érthetően fogalmazott könyv a húsfüstölés mikéntjéről, pontos receptekkel és a füstölés módjának alapos leírásával.
Kezdő és profi méhészeknek szóló, egy élet tapasztalatát összefoglaló köny a méhészkedésről és a méhészetről.
Egészség, lúgosítás és fogyás a nyers étrenddel, Lénárt Gitta ajánlásával. Számtalan könnyen elkészíthető, pontos recept az alapanyagok mennyiségével, aszalási, áztatási és elkészítési időkkel együtt.
Nagyszerű szakkönyv azoknak, akik a gyógynövények termesztésével, feldolgozásával, felhasználásával vagy illóolajok kinyerésével foglalkoznak. Gyakorlati tudás! 640 oldal tömény tudás a 32 oldalnyi színes melléklettel. Mi is ezt a könyvet forgatjuk!