Cefre készítése

 Ünnepi nyitva tartás: boltunk április 18-tól és 23-ig (csütörtöktől keddig) nem lesz nyitva.
Webáruházunk természetesen a köztes időben is fogadja a megrendeléseket.

A jó pálinka alapja a gondos cefrézés. A cefre készítése:

Az érett, tiszta és hibátlan gyümölcsöt aprítás és amennyiben szükséges, magozás után pektin bontó szerrel (más néven pektináz) kezelhetjük, így feltárva a gyümölcscukrot és aromákat az élesztő előtt.

Ezt követi a cefre savfokának (pH érték) beállítása. A savfok méréséhez pontos digitális műszert vagy indikátor papírt is használhat. Általában a cefre pH-ja nem éri el az erjedéshez szükséges 3,2-3,4-es értéket, ezért savazni kell, mellyel megelőzhető a cefre megromlása.

A pálinkánál fajélesztővel célszerű irányt adni az erjedésnek. Ha a cefrézett gyümölcs nem volt teljesen egészséges, az élesztő bekeverésekor keverjen hozzá élesztőtápot is.

Habzásra hajlamos cefréknél érdemes már most hozzáadni a habzásgátlót is a cefréhez, mellyel elkerülhető a felhabzás, és így sokkal több cefre önthető a cefrézőhordóba, valamint a lepárlás során a pálinkafőző üstjébe is.

Az erjedés oxigéntől elzárt módon kell hogy lezajlódjon. Ennek érdekében fertőtlenített élelmiszerbarát cefrézőhordóban vagy nagy méretű tartályban erjesszen, a tartály tartalmát pedig kotyogóval zárja el az oxigéntől.

Rendezés ár szerint csökkenő növekvő

Cefréző, erjesztő tartály (tojás alakú)
A biodinamikus erjesztés követelményeinak megfelelő erjesztő tartály. Aranymetszés arányú erjesztő és tároló tojás forma mindenféle sarok és él nélkül.
179 000 Ft
Cefréző, tároló és szállító tartály, SPEIDEL
Ez a nagyüzemi, ipari felhasználásra is javasolt cefréző tartály élelmiszerbarát és UV álló PE anyagból készül.
179 000 Ft
Nemesacél gyűjtőedény, 50 literes, SPEIDEL a daráló kifolyónyílása alatt
50 literes nemesacél Speidel gyűjtőedény, mely tökéletesen illik a többi Speidel gyümölcsfeldolgozó készülékhez, de természetesen más célokra (például pezsgő, sör, bor vagy üdítők hűtéséhez) is használható.
44 900 Ft
Refraktométer három skálával
Cefre cukorfokának meghatározására alkalmas három skálás refraktrométer hőmérséklet kompenzációval.
29 900 Ft
Pálinkafőzőre építhető epruvetta
Az epruvetta egy nagyon praktikus kiegészítő, mellyel a pálinkafőzés során végig követheti az alkoholfok változását.
25 000 Ft
Nemesacél Speidel golyós csap, 1", az erjesztő tojáshoz
Speidel golyós csapok többféle méretben és kivitelben.
16 500 Ft
Speidel cefréző hordó
Élelmiszerbarát Speidel cefréző hordó tartozékokkal.
15 000 Ft
Digitális pH-mérő (savfok mérő)
Megbízható digitális pH-mérő (savfok mérő) kedvező áron! Cefre, bor, must és más folyadékok pH értékének mérésére / beállítására, de használható talaj pH értékének (savfokának) mérésére is.
14 390 Ft9 400 Ft
Szeszfokoló szett
Gondosan összeválogatott eszközök, mellyel a cefre és a kész párlat alkoholfokát is meg tudja állapítani boforokolóval, epruvettába javasolt szeszfokolóval, könnyen olvasható és nagy osztásközű szeszfokolóval valamint mérőhengerrel együtt.
13 100 Ft
Melegítő öv cefréző tartályokhoz
Kisebb cefréző hordókhoz használható melegítő öv. Különösen a téli cefrézéseknél ajánljuk használatát.
9 500 Ft
Szeszfokoló hőmérővel 0-100°, mérőhengerrel
Kedvező árú szett azoknak, akiknek mérőhengerre és szeszfokolóra is szükségük van.
7 800 Ft
12 literes Speidel cefréző hordó
Élelmiszerbarát műanyagból készült hordó erjesztéshez, tároláshoz és szállításhoz.
7 500 Ft
Házi borászkodás könyv
Érthető nyelvezeten íródott szakkönyv kezdő borászoknak​. Segítségével egyszerűvé válik olyan minőségű bort készíteni otthon, melyet ünnepekre is méltán lehet elővenni.
4 900 Ft
Jód oldat keményítő teszt elvégzéséhez
Gabonacefre készítésénél szükséges keményítő teszt elvégzésére szolgáló jód teszt.
4 400 Ft
Szeszfokoló, Al-Ambik® hőmérő nélkül
Pontos szeszfokolók különböző kivitelben epruvettába, alkoholfok beállításához és nagy osztásközzel (jól olvasható szemüveg nélkül!) is.
4 300 Ft
pH indikátor papír 1-14 pH, 5 méteres tekercs
A lehető legolcsóbb választás a pH érték meghatározásához a lakmusz - más néven indikátor- papír.
2 850 Ft
Mustfokoló
A mustfokolóval az erjedés előtt a bor és cefre cukorfokát tudja megállapítani és előre kiszámíthatja, várhatóan mennyi alkoholt kap az erjedés végére.
2 600 Ft
Pectin-EX pektinbontó 2-400 liter cefréhez
Aromafeltáró és jobb kihozatalt biztosító pektináz enzim, melyet a profi pálinkafőzők is használnak. A pektinbontóval lebonthatja a gyümölcsben lévő pektint, hozzáférhetővé téve az ízeket és tápanyagokat.
2 200 Ft
puriFERM XXL turbó élesztő
100 liter mennyiségű cukorcefréhez, professzionális felhasználók számára kifejlesztett élesztő.
1 990 Ft
Műanyag mérőhenger, 100 ml-es
Ha valamit pontosan kell adagolni vagy egy kész párlat alkoholfokát szeretné megmérni, nagy segítség egy pontos mérőhenger.
1 900 Ft

Oldalak